Център за творческо обучение трескаво подготвя събитие по повод връчването на удостоверенията за успешно завършени програми „Училище в облака“ в Пловдив.

Церемонията ще се състои на 14 декември 2017 г. от 16.00 ч. в Дом на културата „Борис Христов“  (ул. „Гладстон“ 15).

Сред официалните лица на събитието ще бъде заместник-кметът на община Пловдив по въпросите на образованието Стефан Стоянов, без чиято подкрепа развитието на този проект не би било така успешно.

През последните шест месеца екипът на Център за творческо обучение въведе 174 учители и училищни администратори в употребата на облачни системи като 7 от тях се сдобиха и със сертификати за Google обучители – нещо, което се случва за първи път не само у нас, но и в по-широк регионален план.

Общо 22 директори ще получат удостоверения за Училище в облака като същото предстои и на останалите около 30 общински училища в община Пловдив през идната година.

Всички, които се интересуват от развитието на първия по рода си подобен проект в България, са поканени да отпразнуваме заедно първите резултати от иновативната ни инициатива!

Център за творческо обучение е първият в България официален партньор на Google за образование (Google Education Partner) по направление „Услуги“ и най-вече G suite – една от водещите облачни платформи в света, безплатна за образователните организации в България.

Повече за това как една общинска администрация може да подпомогне качествената промяна в образованието можете да научите и от неотдавнашната лекция на управителя на Център за творческо обучение Александър Ангелов от TEDx Варна:

https://www.youtube.com/watch?v=NZ5_HKPvvfA

LEAVE A REPLY