Google непрекъснато развива своя набор от инструменти, за да подобри потребителското изживяване и производителността. През май месец тази година в различните платформи на компанията бяха пуснати серия от актуализации. Като започнем с подобрения в Google Meet, Google Sheets и стигнем до такива в Google Chat. В тази статия ще разгледаме новостите за изминалия месец: 

Скриване на участниците, които са без включена камера по време на разговори в Google Meet

Новата опция за скриване на участниците, които не споделят видео картина по време на конферентен разговор е с цел да се избегне претрупването на екраните на потребителите с ненужна информация. Функцията е персонализирана и активирането ѝ не оказва влияние на това, което виждат другите участници в разговора в Google Meet.

За да скриете плочките без видео, отидете в Настройки > Промяна на оформлението > Скриване на плочки без видео.

Адаптивно аудио в Google Meet: създаване на пространства за срещи с множество лаптопи без микрофония

Случвало ли ви се е да трябва да се включите в Google Meet разговор, но да няма свободна стая за всеки член от екипа? Досега събирането на няколко души на едно място можеше да предизвика смущения в качеството на звука. С новата функция от Google вие и вашият екип ще можете да се присъедините в конферентен разговор като използвате няколко лаптопа в непосредствена близост без да се чува ехо. Адаптивното аудио в Meet автоматично ще открие присъствието на множество лаптопи в стаята и ще синхронизира микрофоните и високоговорителите за безпроблемно аудио изживяване. 

Нови начини за бързо форматиране и организиране на данни с таблици в Google Sheets

 

Създаването на таблици често е трудоемко и въвеждането на много данни от различни потребители в споделен документ може да доведе до объркване в цялостния облик на таблицата. За да помогнат в разрешаването на този проблем, от Google въведоха функцията “convert to sheet”. Тази опция автоматично изпълнява форматиране и организиране на въведените данни с изчистен дизайн, включително типове колони, филтри, цветово кодиране, падащи менюта и други.

С новата функция можете да групирате данните в готовата таблица спрямо тяхната приоритетност и статус. 


Нововъведение са и предварителното готовите таблици под формата на шаблон, които можете да попълвате с общи типове данни за ежедневни задачи като изготвяне на проекти, управление на инвентара, планиране на събития и други. 

Контрол над известия на всички съобщения в чат пространство

 

 

Новата опция в Google Chat позволява да избирате с каква приоритетност да получавате известия за съобщенията, които се изпращат в общото пространство. 

Изпращайте имейли до пространства в Google Chat

 

Вече можете да препращате имейл комуникацията си в общото пространство на Google Chat. Това ще помогне в по-бързото сортиране и обсъждане на работното съдържание с колегите ви. 

 

Визуализирайте файловете в Google Диск с новата функция “Hovercard”

 

Друга полезна функция, която Google въведоха през изминалия месец е възможността за преглеждане на файлове в Google Drive без да се налага тяхното отваряне. Единственото, което трябва да направите е да поставите курсора върху иконата на съответния документ. 

Gemini for Google Workspace for Education

 

 

Какви са последните промени в изкуствения интелект на Google?

От 23 май 2024 г. клиентите на Google for Education ще могат да използват нови и мощни начини за работа, преподаване и учене с Gemini за Google Workspace с две нови платени добавки:

  • Gemini Education е оферта на по-ниска цена, която е най-подходяща за подпомагане на образователните институции да започнат работа с генеративен изкуствен интелект в Workspace, с месечен лимит на използване. Gemini Education ще се предлага като добавка за Google Workspace for Education: Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade и Education Plus.
  • Gemini Education Premium: включва всичко от Gemini Education, както и по-усъвършенствани функции, като водене на бележки и резюмета с помощта на AI в Meet, подобрено от AI предотвратяване на загуба на данни и други. Тази добавка осигурява пълен достъп и използване на генеративните AI инструменти в Workspace.Gemini Education Premium ще се предлага като добавка за Google Workspace for Education: Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade и Education Plus.

С двете функции ще можете да разговаряте с Gemini (gemini.google.com) безопасно и сигурно със защита на данните от корпоративен клас. Gemini.google.com може да ви помогне да ускорите отнемащите време задачи. Той може също така да ви помогне да генерирате свежи идеи и да направите обучението по-персонализирано за вашите ученици.

Следете всеки месец новостите, които предлагат платформите на Google тук и на нашата Фейсбук страница.

LEAVE A REPLY