Екипът на Център за творческо обучение отново участва в нещо страхотно и тук е мястото да се похвалим!

Това, което виждате на снимките, е постигнато с решителните усилия на много хора, които знаят какво правят – гордеем се, че сме в тази компания.

Една от залите в ТИИМ, изградена с общите усилия на инженери, архитекти и учители.

По-рано тази седмица карнобатското средно училище „Христо Ботев“ откри собствен технологичния център ТИИМ – „Технологии, информатика, интерактивност, математика”. То е сред първите в целия регион с иновативна и интерактивна образователна среда.

И ние сме признателни на СУ “Хр. Ботев”, което беше страхотен партньор в процеса.

Тя беше изградена благодарение на просветеността на управлението на училището, мащабната финансова подкрепа на Фондация „Америка за България“ и усилията на експертите от Център за творческо обучение, които създадоха умни решения за максимално използваемо и полезно учебно пространство.

Работна среда с тъч екрани за учениците.

Още не сме се уморили да повтаряме, че няма училище, което се нуждае от оборудване заради самото оборудване. Радостни сме, че СУ „Хр. Ботев“ в Карнобат се превърна в един добрите примери за използване на възможностите на съвременните технологии за качествено подобрение на времето, което ученици и учители прекарват в училище.

Ученици от СУ “Хр. Ботев” в Карнобат сканират един от главните виновицни за създаването на този център.

В ТИИМ разположихме умно четири 65-инчови и още четири 27-инчови чувствителни на допир екрана – всички свързани с мини компютри NUC. Инсталирахме комплект лесни за подготовка при работа в клас лаптопи за ученици, 3D принтер, 3D скенер, Einstein Lab, ел. микроскоп и създадохме още няколко иновативни начина за учене.

Да, ТИИМ разполага и с 3D принтер.

Онези от читателите ни, които, също като нас, са запалени по темата, могат да се свържат с офиса ни в София и да поискат повече информация или просто да ни дойдат на гости.

LEAVE A REPLY