Финландската учителка Мария Хелстола се завръща в България, за да сподели още от опита си с драма методите в образованието. Този път обучението е посветено на разрешаването на проблемни ситуации в клас, особено такива свързани с дигитализацията и интернет.

Методът, който ще представи Мария, е базиран на форумния театър и е достатъчно прост, за да можете с лекота да го прилагате в работата си с учениците. Също така, не е необходимо да притежавате какъвто и да е предишен опит в драматичните изкуства. Вашето любопитство и положителна нагласа са напълно достатъчни!

Заниманията ще се проведат в:

Центъра за трансфер на технологии в Пловдив
(Дом на Културата „Борис Христов“)
на 19-и октомври 2017 г.

и

Центъра за творческо обучение в София
(Стадион Академик, ниво 2)
на 20-и октомври 2017 г.

За контакти натиснете тук.

По програма обучението продължава от 9.30 ч. до 15.30 ч. с пауза за обяд.

Работният език е английският!

Цената на курса е 90 лв. на човек. При регистрирани двама или повече участници от една и съща образователна институция, таксата е 80 лв. на човек.

Учителите получават удостоверение за преминато обучение, както и един квалификационен кредит. Курсът се смята за завършен след предаване на самостоятелна задача. 

За записвания, използвайте регистрационната форма тук. 

Мария Хелстола е учител по фински език от училището “Ана Тапион” в град Айто, член е на борда на асоциацията, посветена на финландското образование по драма (Finnish Drama Education Association (FIDEA), както и редактор на изданието на асоциацията FIDEA-journal.

Първото ѝ гостуване в България беше през юни 2017 година, когато ни запозна с драма метод за преподаване на езици.

Тя се застъпва за драма методите в образованието не само в интерес на учениците, но и на учителите. Според нея, те трябва да бъдат щадени възможно най-много от т.нар. прегаряне в професията, за да могат да я практикуват с удоволствие възможно най-дълго време. От опита си знае, че един от най-продуктивните подходи в тази посока е именно въвеждането на драма практики в учебния процес.

Когато за първи път гостува в България имахме удоволствието да проведем с нея кратко интервю, в което засягаме някои митове за финландската образователна система. Можете да го прочетете тук.

LEAVE A REPLY