Google представи нови актуализации, предназначени да направят живота на преподавателите по-приятен, а методите им на преподаване – по-интересни. От безпроблемното предаване на живо до превръщането на формулярите на Google в увлекателни практически комплекти – тези актуализации са готови да променят начина, по който преподавателите подхождат към ежедневните си задачи. Нека се запознаем с тези пет трансформиращи актуализации и да открием как те могат без усилие да подобрят ежедневния ви преподавателски опит.

Подобрения в стрийминг на живо с изключително ниска латентност на Google Meet

Актуализация: Домакините на срещи вече могат да добавят или да стартират предаване на живо на всеки текущ разговор за среща.

Тази актуализация носи няколко подобрения, включително възможността домакините на Meet да инициират стриймове на живо по време на текущи разговори, предлагайки динамична и непосредствена връзка с вашата аудитория. Функцията за предаване на живо за видео срещи, може да се инициира и прекратява само чрез компютър. Поточното предаване на живо е налично за определени издания на Google Workspace, което позволява на организациите да излъчват срещи за вътрешни зрители.

Във виртуалното пространство на образованието връзката е от ключово значение. Поточното предаване с ултраниска латентност на Google осигурява взаимодействие в реално време, като позволява на преподавателите безпроблемно да интегрират живи потоци по време на текущи срещи. Това е особено полезно за спонтанни дискусии, интерактивни семинари и интересни презентации.

Допълнителна информация за управление на стрийминг в Google Meet.

Актуализация: Зрителите на живи предавания вече могат да видят броя на участниците.

Актуализация: Началният екран вече е снабден с удобен бутон за достъп, който позволява на участниците в срещата бързо да се присъединят към предаване на живо, ако го предпочитат пред обикновеното обаждане.

Актуализация: Сега е възможно да се гледат сесии на живо от мобилни устройства, които работят с платформи Android и iOS.

Пример: Представете си виртуален гост-лектор, който се присъединява към вашия клас за импровизирана сесия с въпроси и отговори. Със същата актуализация можете без усилие да стартирате предаване на живо по време на текущия разговор за среща, като дадете възможност на учениците да си взаимодействат в реално време, насърчавайки динамично и увлекателно учебно преживяване.

Преобразувайте Google Forms в Practice sets чрез Google Classroom

Актуализация: Лесно импортиране на формуляри от Google във въпроси за упражнения в Google Classroom.

Актуализацията на Google прави планирането на уроци революционно, като осигурява безпроблемен преход от формулярите на Google към интерактивните практически комплекти в Google Classroom, което улеснява целия процес. Тази трансформираща функция не само рационализира създаването на тестови задачи, но и позволява на преподавателите да използват времето, което са инвестирали в изготвянето на тези оценки. Отминаха дните на излишни усилия, тъй като тази актуализация безпроблемно импортира формулярите на Google в практическите набори на Google Classroom, като отключва по-ефективен и спестяващ време подход за учителите. Резултатът е подобрено учебно преживяване, при което преподавателите могат да се съсредоточат повече върху усъвършенстването на съдържанието и ангажирането на учениците, вместо да се справят с тромави административни задачи.

Пример: Представете си, че имате набор от тестови въпроси, създадени в Google Forms за предстоящия модул. С тази актуализация можете безпроблемно да импортирате тези въпроси в наборите от упражнения на Google Classroom, като осигурите на учениците интерактивна обратна връзка в реално време, докато те напредват в изпълнението на задачите.

Споделяйте лесно файлове от Google Диск с участниците в среща чрез Google Календар

Актуализация: Споделяне на файлове от Google Drive с участниците в срещата директно чрез Google Calendar.

Google въвежда актуализация, която опростява сътрудничеството в неговата същност. Тази функция улеснява безпроблемното споделяне на файлове, като дава възможност на преподавателите да споделят файлове от Google Drive директно чрез интуитивната платформа на Google Calendar. Сега подготовката за срещи става лесна, тъй като актуализацията гарантира, че всички участници в срещите са не само на една и съща страница, но и добре подготвени с общи ресурси, като насърчава една съвместна среда, в която идеите се развиват без усилие, създавайки предпоставки за продуктивни и рационални срещи.

Ако сте собственик или редактор на файл, отидете на бутона Споделяне във файл > въведете името на събитието в календара > изберете го и потвърдете, че е добавен правилният списък с участници в срещата > изберете нивото на достъп на потребителите > натиснете “Изпрати”.

Ако искате да свържете файла с поканата в календара, можете да изберете „Прикачване към събитие в календара“, преди да щракнете върху Изпращане.

Пример: Планирате среща за преглед на учебната програма? Споделяйте лесно съответните документи, презентации или ресурси директно чрез Google Calendar. Участниците ще имат достъп до необходимите материали предварително, което спомага за по-продуктивна и съвместна среща.

Споделете линк към конкретно време във видеоклип в Google Диск

Актуализация: Споделяйте връзки към конкретни части от видеоклип в Google Drive.

Усъвършенствайте плановете си за уроци с прецизност! Тази актуализация ви позволява да споделяте връзки, които насочват зрителите към конкретни моменти във видеоклипа, като по този начин повишавате ефективността на видеоресурсите.

В мрежата просто отворете drive.google.com > намерете и отворете видео файл > пуснете видеоклипа (можете да поставите на пауза възпроизвеждането, преди да изпълните следните стъпки) > изберете падащото меню на бутона „Споделяне“ в горния десен ъгъл > изберете „Копиране на връзката към това време“ > изпратете връзката.

Пример: Възлагате на учениците да гледат видеоклип? Споделете връзка, насочваща ги към точния момент, свързан с вашия урок, като по този начин направите съдържанието по-достъпно и съобразено с конкретните учебни цели.

Комбинирайте множество видео ефекти, подобрете осветлението и звука в Google Meet

Актуализация: Разгърнете креативността си, като смесвате различни видео ефекти, подобрявате осветлението и оптимизирате звука в Google Meet.

Вдъхнете живот на виртуалното си присъствие с подобрените видео ефекти в Google Meet. Тази актуализация дава възможност на преподавателите безпроблемно да комбинират фонови и филтърни ефекти, като създават завладяваща и динамична среда за преподаване.

След като разгледате опциите, веднага ще забележите новосъздадения потребителски интерфейс за ефектите в Google Meet, който осигурява подобрено и удобно за потребителя изживяване. Този обновен дизайн не само опростява навигацията, но и улеснява безпроблемното прилагане на различни функции. Ако навлезете в конкретиката, ще забележите щателна категоризация на ефектите:

Фонове: Опциите за фон сега са внимателно организирани в категории, задоволяващи различни предпочитания. Разгледайте нови фонове, потопете се в различни сцени или изберете от фонове, качени от вас или от компанията, като по този начин гарантирате персонализиран характер на вашата виртуална среда.

Филтри: Потопете се в свят на филтри, подредени грижливо по категории. От игриви филтри до аксесоари, костюми и герои – категоризацията позволява ефективно и приятно проучване, като ви позволява да адаптирате визуалното си изживяване по време на срещи.

Външен вид: Повишете присъствието си на екрана, като регулирате външния си вид с прецизност. Нагласете осветлението, рамката и качеството на видеото, както е необходимо, като осигурите полиран и професионален образ при виртуалните си взаимодействия. Този нюансиран контрол върху външния ви вид подобрява цялостното изживяване при видеоконференции, като осигурява невиждано досега ниво на персонализация.

Пример: Увлечете учениците си, като вложите творчество във виртуалните си уроци. Смесете фонови ефекти с филтри, за да създадете вълнуващо учебно преживяване. Независимо дали разказвате исторически истории от определена епоха, или съживявате научни концепции чрез интерактивни визуализации, тази актуализация внася нов пласт вълнение в онлайн уроците ви.

Тези актуализации на Google правят преподаването по-динамично и ефективно. От подобренията в предаването на живо до безпроблемното споделяне на файлове и интерактивните уроци – Google е в челните редици на преобразяването на начина, по който преподавателите се свързват и взаимодействат с учениците си. От взаимодействието в реално време до рационализираното сътрудничество, прецизното обучение и творческата ангажираност – тези актуализации показват ангажимента на Google да превърне виртуалната класна стая в пространство, където преподаването наистина заема централно място.

Новостите за месец декември прочетете тук.
Следете новостите за Google Workspace всеки месец тук и на Фейсбук страницата ни.

 

LEAVE A REPLY