Защо един учител да стане Google Innovator?

Екипът на Google за образованието обяви програмата Certified Innovator Academy и вече приема първите си кандидатури. Последният прием беше през 2022 г., когато България излъчи своя трети иноватор. Технологичният гигант разпознава лидерите в иновативното образование, обучава ги чрез академии и курсове и подкрепя обмена на опит между специалисти от цял свят. 

Google иноваторите са част от международната общност на Google и участват в редица конференции както виртуално, така и в различни градове по света като Брюксел, Чикаго, Сеул, Амстердам и други. В България има само трима Google Certified Innovators от 2017 г. насам, а през 2024 се отваря възможност нови български преподаватели да се впуснат по пътя на елитната квалификация.

Академията е изключително интересна и ползотворна. Получих много нови умения, различен поглед и подход към проблемите, пред които се изправям. Може би най-ценното са запознанствата с други хора от цяла Европа, които имат амбицията да бъдат все по-добри в работата си. В академията създадох познанства, които прераснаха в приятелства. Поддържаме връзка и много си помагаме.споделя Цветелина Колева, учител по история в пловдивско училище и един от тримата Google сертифицирани иноватори в България.

Кандидатите получават възможност да се представят с 90-секундно видео, в което идентифицират проблем, засягащ тяхната училищна общност и предлагат иновативно решение. След одобрение от страна на Google, най-добрите кандидати получават сертификат за Google Innovator. Преподавателите трябва да са предварително сертифицирани по двете програми Google Certified Educator ниво 1 и ниво 2.

Google Certified Innovator Academy вдъхновява преподаватели, обучители, сертифицирани трейнъри, да надскочат себе си и да надградят професионалното си развитие. Мотивирани от възможностите, които технологиите дават, педагозите работят по решения на големи предизвикателства, като могат да споделят и черпят опит от глобалната общност на съмишленици.

Програмата е вече отворена и приема кандидатури за 2024.

Академия Език Присъствени сесии Период за подаване на апликацията
Брюксел Немски 5 юни – 7 юни 22 януари – 1 март
Чикаго Английски 17 юли – 19 юли 1 февруари – 19 март
Сао Пауло Португалски 18 юли – 20 юли  1 февруари 2024 – 20 март
Сеул Английски 7 август – 9 август 1 март – 9 април 
Амстердам Английски 13 ноември – 15 ноември  1 април – 16 юли
Виртуална Английски 7 октомври – 25 ноември 1 април – 9 юни

Как да кандидатствате?

Следвайте стъпките:

  • Необходимо е да сте Google Certified Educator Level 2, следете отворените курсове за ниво 2 на https://cct.bg/trainings/
  • По време на академията ще имате възможност да работите по проблем, засягащ вашата училищна общност. Идентифицирайте такъв, обсъдете го с учители, ученици, родители. 
  • Заснемете видео с продължителност от 90 секунди, в което разказвате за вашето предизвикателство.
  • Подайте кандидатура: https://googleedu.onlineapplications.net/app/main/default.asp 

Как да определите предизвикателство – вижте в презентацията на Google.
Какво да включите в кандидатурата и примерни такива – вижте в документа на Google.
Примерно видео: Guto Aaron – Google Innovator Problem Video – #DEN18

Всичко за Google Innovator Academy 2024 можете да прочетете на английски език тук: http://certifiedinnovators.com

Ако се интересувате и искате да почерпите опит от преминал програмата Google Certified Innovator, не се колебайте да се свържете с екипа на Център за творческо обучение на trainings@cct.bg. И тримата иноватори са част от екипа на Центъра и могат да ви дадат съвет. За въпроси относно академията, потърсете екипа на Google на gfe-communities@google.com.

Пожелаваме ви успех!

LEAVE A REPLY