В началото на новата 2023 г. сме тук с новите функционалности, налични в Google Workspace и приложими в образованието. Прочетете повече:

Създайте падащи чипове в Google Таблици

Падащите чипове са персонализирана функция за форматиране, която вече е налична в Документи и ви позволява лесно да посочите състояния или различни етапи на проекта, очертани във вашия лист. Вече можете да преглеждате и редактирате всички съществуващи правила, които са създадени в конкретен раздел Таблици, и да създавате допълнителни правила от нов изглед на страничната лента.

Работете с колеги в Google Slides чрез нова функция „Следване“.

Екипът на Google въвежда нова функция „Следване“, която ви позволява да си сътрудничите с колеги в реално време в Google Презентации. Надграждайки съществуващата функция, за да видите на кой слайд е вашият колега, сега можете да щракнете върху аватара на сътрудник в лентата с инструменти на Слайдове, за да преминете към който и да е слайд, на който се намира, и да продължите да се движите с него, докато навигира и прави промени в презентацията.

Лесно форматиране и показване на код в Google Документи

Понастоящем, когато работят в Google Документи, хората, които искат да представят код, трябва да го поставят в документа и след това ръчно да прилагат стилове, като подчертават синтаксиса.

Google добавя нова функция за интелигентно платно, която прави този процес много по-лесен, като ви позволява да форматирате и показвате код в Документи с кодови блокове. Тази функция дава възможност да визуализирате код с индустриалните стандарти, което го прави по-четлив и сътрудничеството много по-лесно.

Криптиране от клиентска страна за Gmail, налично в бета версия

Използването на криптиране от страна на клиента в Gmail гарантира, че чувствителните данни в имейла и прикачените файлове са неразбираеми за сървърите на Google. Клиентите запазват контрол върху ключовете за криптиране и услугата за самоличност за достъп до тези ключове.

Клиентите на Google Workspace Education Plus и Education Standard имат право да кандидатстват за бета версията до 20 януари 2023 г. Криптирането от клиентска страна вече е налично за Google Диск, Google Документи, Таблици и Презентации, Google Meet и Google Календар.

Добавяне на допълнителни опции за експортиране на информация от администраторската конзола

Въвеждат се нови възможности за експортиране на данни на организацията, даващи по-голяма гъвкавост. Тези промени включват опцията за:

  • Експортиране на данни за определена организационна единица;
  • Експортиране на данни за определена група.

Преди можеше да се експортират данни само за всички потребители в организацията, а сега тези нови две опции позволяват на администраторите да предоставят точно тази информация, от която се нуждаете. 

Тази актуализация е достъпна за клиенти на Google Workspace Education Standard и Education Plus.

Допълнителни филтри и ефекти за Google Meet

Потребителите на Google Workspace вече имат достъп до различни нови филтърни ефекти в Google Meet. Тези филтри могат да помогнат за внасянето на елемент на забавление в срещите. Ефектите могат да бъдат намерени в панела с ефекти и могат да се добавят преди или по време на разговор.

Имейл известията от Google вече са достъпни в Центъра за сигнали

Администраторите редовно получават известия от Google, за да ги информират за важни актуализации на Google Workspace. Тези известия могат да бъдат свързани с различни неща, включително сигурност, таксуване или критични промени в продукта.

Сега, когато администраторите получат тези имейл известия, те също ще бъдат добавени и в Центъра за предупреждения (Alert center) в администраторската конзола. Това ще улесни администраторите да бъдат в крак с важни съобщения от Google.

Новостите за месец ноември прочетете тук. 
Следете новостите за Google Workspace всеки месец тук и на Фейсбук страницата ни.

 

LEAVE A REPLY