Последните подобрения в Google Workspace идват точно навреме за началото на учебната година с възможности за по-добра визуализация на идеите ви – емотикони в сайтове, AI генерирани изображения в презентации и шаблонни теми във формуляри и сайтове.

Контрол на въпроси и отговори в Гугъл Срещи

Домакините на срещи вече могат да активират модерирането на въпроси и отговори, което позволява да преглеждате и одобрявате зададените въпроси, преди да бъдат споделени с присъстващите в срещата. Тази актуализация осигурява по-голям контрол и сигурност, че зададените въпроси са подходящи и по темата, преди да бъдат споделени с другите участници. Функцията е изключена по подразбиране и може да бъде включена от настройките на домакина.

По-детайлен контрол за Google Формуляри за администраторите

Нов бутон в конзолата дава контрол на администраторите върху достъпа до функциите и услугите на Google Формуляри. Когато е деактивиран, крайните потребители не могат да създават, редактират или отговарят на формуляри на Google. Бутонът може да бъде намерен, следвайки пътя Apps > Google Workspace > Drive and Docs > Google Forms.

Вмъкване на емотикони в Google Сайтове

Вече можете да създавате по-интересно съдържание в Google Сайтове с новата опция за вмъкване на емотикони директно в текстови полета и заглавия. Просто създайте или отворете сайт, щракнете върху произволно текстово поле и бутонът за емотикона ще се види в лентата с инструменти.

Разширяване на възможностите за персонализиране в Google Презентации и Google Формуляри

Вече можете по-лесно и бързо да създавате висококачествени, предварително проектирани шаблони и теми в Google Slides и Forms. Първо администраторът трябва да разпространи материалите от администраторската конзола. След като това бъде направено потребителите ще имат достъп до:

  • Шаблон с разнообразие от брандирани слайдове, оформления, изображения, цветове и шрифтове, които ще се показват при създаване на нова презентация в Презентации.
  • Тема, включваща шрифтове, брандирани цветове и заглавно изображение, което можете да използвате, когато създавате нов формуляр или редактирате съществуващ формуляр във Формуляри.

За администраторите:

Тези функции ще бъдат ИЗКЛЮЧЕНИ по подразбиране и могат да бъдат активирани на ниво домейн, OU или група. В конзолата на администратора отидете на Apps > Google Workspace > Setting for Drive and Docs > Templates > Default themes and templates > Forms default theme or Slide library template. Допълнителна информация може да намерите тук.

За потребителите:

Ако е разрешено от вашия администратор, влезте в темата по подразбиране във Формуляри, щракнете върху иконата “Персонализиране на темата” в горния десен ъгъл на заглавното меню. За достъп до шаблон на слайд използвайте страничната лента на шаблона, която се отваря по подразбиране при нови документи, или отворете страничната лента, като отидете на Вмъкване > Шаблони. (Insert>Templates). Допълнителна информация може да намерите тук.

Вижте броя на прегледите на съобщенията в Google Chat пространствата

Вече можете да видите броя на показванията на съобщение в Google чат пространство. Задръжте курсора на мишката върху съобщението, отворете менюто с опции от трите точки и изберете “Вижте изгледите на съобщенията”.

DUET AI FOR GOOGLE WORKSPACE

Понякога имате чувството, че нямате достатъчно време през деня – с толкова много имейли, срещи и безброй задачи за изпълнение и проследяване, работата може да изглежда обезсърчителна. Ами ако имате интелигентен партньор за сътрудничество в реално време, който драстично намалява това бреме? С Duet AI можете да се съсредоточите върху това, което наистина има значение, докато изкуственият интелект се грижи за останалото.

Duet AI може да създаде изцяло нова презентация с текстова информация, диаграми и изображения, въз основа на подходящото ви съдържание в Диск и Gmail. Заявка в последния момент, която преди изискваше да работите цяла нощ, сега може да бъде изпълнена за секунди. Запишете се безплатно за тестване на Duet AI от тук.

Представяме няколко полезни неща, които може да правите с изкуствения интелект на Duet.

Превърнете идеите в действия с помощта на Google Таблици

Чрез Duet AI за Google Workspace можете да организирате данните си по лесен, бърз и визуален начин в Google Таблици. Опишете какво искате да постигнете с помощта на “Help me organize” и Таблици ще генерират план, инструмент за проследяване, бюджет, график и други под формата на шаблон с примерен текст и интелигентни чипове, които могат лесно да се редактират. Само вмъкнете предложението в своята таблица и вече можете да споделяте, актуализирате статуси и въвеждате допълнителна подходяща информация като местоположение, време и др.

Използвайте студиен вид в Google Срещи, за да изглеждате възможно най-добре

Google Meet вече предлага различни инструменти, които да ви помогнат да изглеждате по най-добрия начин по време на срещи, включително автоматични настройки на рамката и осветлението. Студийният облик в Google Meet е захранван от Duet AI и подобрява качеството на вашия образ в срещата – намалява шума, увеличава рязкостта и фокусира по-ясно.

Подобрете писането си в Google Документи с корекция, налична с Duet AI for Workspace

Google Docs вече предлага няколко възможности, за да ви помогне да пишете по-бързо и с повече увереност, като граматически предложения, интелигентно писане и интелигентен отговор. Следващото поколение предложения за писане, задвижвани от изкуствен интелект в момента са достъпни само на английски език, като ще бъдат добавяни нови езици в бъдеще. 

В допълнение към правописа и граматиката, Proofread предоставя списък с предложения, които можете да прегледате и приемете, включително:

  • лаконичност: предложения за по-сбито писане;
  • активен глас: предложения за по-ясно писане на читателите;
  • формулировка: предложения как думите да звучат по-динамично или формално в контекста;
  • разделяне на изречение: предложения за разделяне на сложни изречения за подобряване четивността на текста.

Създавайте оригинални изображения от текст в Google Презентации

Генерирайте завладяващи визуални ефекти за презентации чрез силата на Duet AI за Google Workspace. Опишете с няколко думи в Help me visualize какво си представяте и използвайте в своята презентация генерираните оригинални изображения.

Тази функция дава възможност на всеки, независимо колко артистичните умения притежава и предметната област, в която работи, да създава уникални, генерирани от AI изображения за по-въздействащо предаване на идеи с по-малко усилия.

Новостите за месец юли прочетете тук.
Следете новостите за Google Workspace всеки месец тук и на Фейсбук страницата ни.

 

LEAVE A REPLY