Продължаваме с ежемесечните новини от Google – този път с новостите за месец август. Ето ги и тях:

Добавяне на работно място в Google Календар

Вече можете да изберете конкретна офис сграда като работно място. Офис сградата се взема предвид при предложенията за зали за срещи и помага на колегите да разберат по-добре откъде планирате да работите в даден ден.

Независимо дали предлагате зала за срещи на вашите колеги или искате да знаете къде някой може да работи през деня, тази актуализация улеснява доста планирането на срещи в календара Ви.

Достъпно за: Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Plus, and Nonprofits.

По-силна защита за съмнителни действия в акаунта в Google Workspace

Въвеждат се по-строги предпазни мерки за съмнителни действия, предприети във вашия акаунт в Google Workspace. Те се отнасят за действия, които, когато са извършени от хакери, могат да имат дългосрочни последици за собственика на акаунта или организацията, към която принадлежи.

Например, ако хакер получи достъп до вашия акаунт и се опита да промени името на акаунта, действието ще бъде блокирано, докато истинският собственик на акаунта не потвърди, че действието е било умишлено.

Иконите на приложенията Google Meet и Google Duo се променят

През юни 2022 г. екипът на Google обяви, че надгражда изживяването в Duo, за да включва всички функции на Google Meet, създавайки решение както за видео разговори, така и за срещи. Функциите на Google Meet се трансферират в приложението Duo през последните няколко седмици и сега потребителите ще започнат да виждат името и иконата на приложението си актуализирани до Google Meet.

Подобрени известия при редактиране на файлове на Microsoft Office в Google Документи, Таблици и Презентации

Много от потребителите на Google Workspace използват режима за редактиране на Office, за да работят съвместно върху файлове на Microsoft Office в Google Документи, Таблици и Презентации.

От август има и подобрения в известията, които виждате, когато редактирате файл, форматиран в Microsoft Office.

Предупредителен символ за съвместимостта ще се показва през цялото време в документ, електронна таблица или слайд. Това показва потенциални проблеми със съвместимостта или функции на Office, които не са налични.

Управление на обаждания в Google Meet чрез USB периферни устройства

Въвежда се допълнителен контрол на обажданията за Google Meet, който ще ви позволи да превключвате между заглушаване и включване на звука с помощта на слушалки, високоговорители и други USB периферни устройства.

За да осигурите по-безпроблемно провеждане на срещата, можете удобно да изключите или включите звука сами с помощта на USB периферни устройства. Освен това можете да използвате промените в цвета на светодиода на вашето устройство, за да определите кога сте или не сте заглушени. Тази функционалност предстои да се разшири до заглушаване на видео, прекратяване на среща и други.

Важно! Понастоящем тази функция се поддържа само в браузъри Chrome или Chromium.

Търсете лесно пространства за чат в Gmail

Тъй като броят на пространствата във вашата организация продължава да расте, екипът на Google предлага по-добър начин да откриете и намерите точното пространство, което търсите, като същевременно предоставя път за присъединяване към пространства за конкретни екипи, проекти и споделени интереси.

От днес пространствата във вашия домейн с имена или описания, които отговарят на вашата заявка, ще се показват, когато щракнете върху новодобавената опция за пространства. 

Потребителите също така имат възможност да прегледат съдържанието на пространството, преди да решат да се присъединят, като натиснат бутона „Преглед“ до всяко неприсъединено пространство.

Повече начини за сътрудничество чрез споделяне на посетители в Google Диск

Понастоящем можете да използвате споделяне на посетители – сигурно, базирано на пин код сътрудничество – за споделяне на елементи с акаунти извън Google. Това позволява на потребители извън Google да преглеждат, коментират или редактират съдържание в Google Диск, Документи, Таблици, Презентации и Сайтове. От днес можете да използвате споделяне на посетители, за да позволите на потребители извън Google да качват съдържание или да създават файлове в споделени дискове, притежавани от организации и потребители в Google Workspace.

Важно: Услугата не е достъпна за акаунтите: Google Workspace Business Starter, Enterprise Essentials, Education Fundamentals, Frontline, and Nonprofits

Лесно възлагайте задачи от Google Документи

В Google Документи вече можете да изберете елемент от контролния списък на себе си или колега, който след това ще се покаже в списъка със задачи на възложеното лице. Когато се правят редакции на присвоен елемент в Задачи, като промяна на заглавие, краен срок или състояние на завършване, тези актуализации ще се показват в документа и обратно.

Подобрено качество и производителност за ефектите на Google Meet в мрежата

Фоновите ефекти вече са по-точни за потребителите на Google Meet в мрежата. Благодарение на подобреното разделяне на фона и предния план, потребителите могат да изпитат по-точно замъгляване на фона, замяна на фона и стилове.

Meet автоматично настройва между базирана на устройство и базирана на облак обработка на ефектите, за да предложи възможно най-доброто изживяване. Това помага да спестите батерия и до 30% от процесора на вашето устройство, като същевременно оптимизирате качеството на ефекта.

Важно! Услугата не е достъпна за акаунтите: Google Workspace Essentials, Business Starter, Enterprise Essentials, Education Fundamentals, Education Plus, Nonprofits.

 

Новостите за месец юли прочетете тук. 
Следете новостите за Google Workspace всеки месец тук и на Фейсбук страницата ни.

 

 

LEAVE A REPLY