Като официален партньор на LEGO® Education за България, ние от Център за творческо обучение, успоредно със световната премиера, представихме в края на август новия продукт на LEGO® Education – SPIKE™ Essential

Това е иновативно и вдъхновяващо решение за деца на 6+ години, с което да стартират и развиват своите STEM/STEAM умения. SPIKE™ Essential залага на игровото обучение, като окуражава учениците от началните класове да открият вълнуващи STEAM концепции, като същевременно развива езиковата и речевата грамотност, математическите и социално-емоционалните умения, както и критичното и алгоритмичното  мислене.

Решението предлага и много ресурси за учители, като повече от 35 готови уроци, преведени на български, които се равняват на 50+ часа обучение. Изграждането на междупредметни връзки е лесно, а учениците винаги са ангажирани в решаване на реални проблеми и построяване на решения.

Основно предимство на новият SPIKE™ Essential е, че ангажира учениците в изследването на практически STEAM концепции чрез използването на теми от нашето ежедневие. Той разполага с мини фигурки с разнообразни личности, които правят решаването на проблеми интуитивно и достъпно за всички ученици по време на всеки урок, както и помагат за добрата работа в екип.

Всички сме се убедили в качествата на LEGO® Education решенията, защото те предоставят пълен образователен пакет, включващ методика, учебно съдържание и инструменти за работа в учебна среда, а и са подходящи за всеки образователен етап (ранно, начално, основно и средно образование). Фокусирани са върху подходите „учене чрез игра” и „учене чрез правене”, като развиват от една страна ключови умения и компетенции като работа в екип и решаване на проблеми, а от друга – изграждат междупредметни връзки за по-лесно преминаване към проектно-базирано обучение. Затова комплектите на LEGO® Education са еднакво полезни, както за детски градини, така и за училища.

Това са само част от причините, поради които от началото на 2020 г. в България успешно работят вече 40+ училища, 25+ детски градини, центрове по роботика и академии за деца!

Вижте повече за SPIKE™ Essential на

https://creativekids.cct.bg/produkt/lego-education-spike-essential/

А ако искате да разгледате комплекта на живо, не пропускайте да се регистрирате за безплатна работилница за учители в Пловдив!

LEAVE A REPLY