Издателство “Просвета Либри” ЕООД и платформата “Образование без раници” (“Кан Академия”) сключиха партньорско споразумение в подкрепа на модела 1:1. По този начин всички училища, работещи по модела, ще могат да се възползват от преференциални условия при закупуването на електронните учебници на издателството, както и от всички безплатни учебни ресурси, предлагани от организацията, отговорна за българската версия на платформата “Кан Академия”.

Моделът 1:1 повишава интереса на учениците и подобрява учебния процес в класната стая. При него учениците и учителите разполагат с персонални лаптопи за образование, както и акаунти в облачна платформа. Така учителите получават постоянна и бърза обратна връзка, a при учениците се наблюдава засилена мотивация за учене, тъй като учебните им задачи стават свързани с разработването на продукти като презентации, сайтове, блогове и др. Като резултат те развиват дигитални компетентности и качества като инициативност, предприемачество и учене в екип.

ПРОСВЕТА е водеща българска издателска група за учебници, учебни помагала и методическа литература и подкрепя внедряването на модела “1:1” в училище. За да подпомогне учителите и учениците в дигиталната трансформация на учебния процес, издателска група ПРОСВЕТА осигурява на преференциални цени достъп до електронните си ресурси в платформата www.e-prosveta.bg за училищата, работещи по модела 1:1.

“Образование без раници” приема за своя мисия българските деца да имат най-добрите в света безплатни образователни ресурси. Освен работата по Кан Академия, организацията консултира Министерство на образованието и науката (МОН), обучава учители по теми около дигитализацията на училищното образование, както и провежда онлайн състезания за ученици по математика, ИТ, история и др.

Сайтът learning1to1.bg е създаден с подкрепата на Фондация “Америка за България”.

LEAVE A REPLY