На 20 април в Бургаски свободен университет близо 200 деца от 24 отбора от цялата страна ще премерят сили в състезание с роботи!

Фестивалът се организира от Център за творческо обучение в партньорство с Община Бургас, а Бургаски свободен университет ще посрещне всички участници, посетители и LEGO ентусиасти. Фестивалът включва и изложбена част, в която ще участват школи, лаборатории и различни организации из страната, които специализират в света на роботиката.

Най-вълнуващата част от фестивала са битките, които ще продължат през целия ден и ще могат да се гледат от всички желаещи. Вече няколко месеца учениците между 9 и 16 години, под ръководство на своите ментори, се готвят за състезанието.

Темата на състезанието тази година е “Шедьовър” и е вдъхновена от света на изкуството. Учениците ще изследват, конструират и програмират докато измислят нови начини за създаване и разпространение на изкуство по целия свят.

Какво е FIRST® LEGO® League Challenge?

Това е игрова STEM програма, чрез която учениците на възраст между 9 и 16 години изграждат важни навици за учене и работа в екип, езикови и презентационни умения, умения за инженерно проектиране и кодиране, както и разширяват своя речник и разбиране за STEM понятия и концепции. Ключова цел на формата FIRST® LEGO® League e насърчаване на любопитството и интереса на децата и младежите към роботиката и ефективното прилагане на знанията и уменията, придобити по време на работата им с роботите в реалния живот. Събитието е безплатно за всички посетители! Миналата година фестивалът се проведе в гр. Пловдив и събра над 2000 души. Там най-добре подготвените 24 отбора с ученици от 10 до 16 години, избрани измежду 80 тима от 50 училища от цялата страна премериха сили в състезание с LEGO роботи, изпълнявайки мисии в града под тепетата.

LEAVE A REPLY