Център за творческо обучение стартира нова обучителна програма за професионално развитие и подготовка за сертифициране по Google Certified Educator програма. 

Програмата е пилотна за българските училища и ще се провежда регулярно (всеки месец до края на лятото) като първата сесия започва на 8 юни (понеделник) с първи 20 учители, които ще се подготвят да бъдат сертифицирани по международната програма на Google – Google Certified Educator за Level 1. 

Снимка: Елена Вързилова, сертифициран Google учител, ниво 2 и трейнър

Обучителната програма цели да помогне на преподавателите да се възползват максимално от технологиите на Google в класната стая и в административните процеси в училище. Насочена е за подготовка на учители и специалисти в сферата на образованието, които да постигнат смислено внедряване на технологии и интегриране G Suite приложенията в работата си, както и да станат по-уверени и самостоятелни в използването на електронните инструменти в своята професия и ежедневие.

Курсът ще се проведе в дистанционна форма с продължителност до 6 седмици (вкл. самоподготовка). Програмата ще следва обучителните модули на Google като ги обедини с ноу-хау, добри практики от български училища, които успешно прилагат инструментите на G Suite и значителния опит на обучителите към Център за творческо обучение.

Пълна информация за програмата, разработена от Център за творческо обучение тук: Google Certified Educator L1.

За информация за предстоящи сесии следете https://cloud.cct.bg/

Вижте още: Защо един зам.-директор на училище се сертифицира по програмите Google Certified Educator

Кои са менторите в програмата?

Обучителите на Център за творческо обучение, сертифицирани по програмите на Google за ниво 1 и 2 и сертифицирани Google обучители, понастоящем са активни учители от градовете София и Пловдив и ще споделят опит директно от кухнята. Срещите с менторите ще осигурят задълбочена подготовка по модулите, разбиране за използването на широката палитра от инструменти, приложими в учебния процес, което ще създаде среда за обмен на опит и приятелства.

Център за творческо обучение е единствен партньор на Google за образованието в България. Общността на сертифицираните учители в страната наброява над 400, което нарежда страната ни на челната позицията в региона EMEA, включващ Европа, Близкия Изток и Африка.

Какво е Google Certified Educator?

Google Certified Educator (GCE) е програма, разработена и управлявана от Google за преподаватели, които използват Google G Suite за образованието като част от своето преподаване. Програмата съчетава опита от класната стая с разработените от Google учебни ресурси и насоки, които ще доведат до успешно сертифициране. От месец май 2020 работи обновен онлайн обучителен център на Google,  от където се случва и самоподготовката на всеки, който желае да премине програмата. 

LEAVE A REPLY