Възможно ли е технологиите да помагат на ученето и преподаването, без да затрудняват учители и ученици? Възможно ли е учениците да учат навсякъде, по всяко време, където и както пожелаят и то без тежки раници? Отговорът се крие в Chromebook! 

Две са основните неща, необходими на един ученик да усвои максимално учебното съдържание и да бъде добре организиран – това са средство, с което да учи, и система, чрез която да комуникира своевременно с учителите и съучениците си. 

Решение на тези предизвикателства са устройствата Chromebook, които са създадени за учене и покриват всички критерии, на които един ученически компютър би трябвало да отговаря!  Те са лесни за работа, управление и поддръжка и това е малка част от причината днес над 30 милиона ученици по целия свят да използват Chromebook в ежедневието си и в училище. 

От края на 2018 г. досега в българските училища има близо 1500 Chromebook устройства. Сред първите с Chromebook са ЕГ “Иван Вазов”, гр. Пловдив, МГ “Д-р Петър Берон”, гр. Варна и ПМГ “Яне Сандански”, гр. Гоце Делчев. Броят на училищата, които ще стартират новата учебна година с Chromebook се увеличава всеки ден, което явно показва необходимостта от въвеждането на технологии, които комбинират всички инструменти и възможности, нужни на един ученик, за да учи ефективно. А  на учителите – да преподават уверени чрез технологиите.

 

Има няколко причини, поради които много училища избират Chromebook за учене, и всички те са еднакво важни!

Лесни за употреба, супер бързи и сигурни! 

Chromebook идва с операционната система на Google “Chrome OS” и работи “в облака” – информацията е на едно място, сигурно пазена и “скрита” зад персоналния Google профил (училищен или личен GMail). “Chrome OS” е лека за управление, зарежда за по-малко от 10 секунди, има вградена защита от вируси и дава достъп до приложения през познатия на всички Google Play Store. 

Без проблеми с “Chrome OS” се справят малки и големи, както и хора, които не се чувстват особено уверени в използването на технологии, защото няма какво да се обърка! 

Издръжливост и здравина

Chromebook има подсилен корпус, който предпазва устройството от повреда при изпускане или удар от 122 cm. Снабден е също с дренажна система, която предпазва клавиатурата от повреда в случай, че някой я залее с вода.

Всички Chromebook устройства са тествани по стандарт от военен клас (MIL-STD 810G) и уверено твърдим, че ще издържат в ръцете на учениците! 

Управление на Chromebook в училище, без да са необходими дни, седмици, месеци за настройки и преинсталации! 

В комбинация с Надграждане на Хром за образованието (Chrome Education Uprgade), администраторът в училище ще има 100% контрол върху устройството от разстояние, без дори да го докосва! 

С няколко клика през администраторския панел на училищния Google Workspace могат да се инсталират, активират/деактивират приложения и да се прилагат още много настройки за всички Chromebook устройства от разстояние едновременно. Надграждането на Хром се закупува еднократно и е безсрочно!

Внимание! Това може да доведе до значително намаляване на разходите за поддръжка на компютрите в училище.

Колко струва Chromebook? 

При най-разпространените Chromebook устройства цените са значително по-приемливи от тези на стандартните преносими компютри. Цените започват от 620 лв. за по-базови модели, до 870 за модели с писалки и такива, подходящи за ученици и учители, както и за пълна трансформация на компютърния кабинет в училище.

В месеците на дистанционното обучение, много родители също избраха Chromebook за своите деца. 

“Няма компютър, който да е издържал 8 часа непрекъснато натоварване, както издържа Chromebook по време на дистанционното обучение! Изключително практично разположение на копчетата и удобен за работа тъчскрийн!” споделя Галина Миланова, майка на ученици от 5 и 9 клас. 

По-скъпите устройства стигат до 1500 лв. и характеристиките им биха отоговрили по-добре при работа с тях от директори, учители, училищни администратори или персонално ползване според нуждите и личните изисквания към устройствата. 

 

Запознайте се с най-добрите Chromebook устройства за образователни цели според нас:

За ученици  

Лаптоп с touch екран Acer Chromebook™ Spin 512 (R852TN) 

Пълен с иновации! Страхотен touch екран и активна писалка Wacom. 4/8 GB RAM памет и до 11 часа живот на батерията. ACER R852 TN е едно от най-добрите Chromebook™  устройства в света! Той има подсилен корпус със специални панти, които позволяват сгъване на 360 градуса и така може да бъде ползван като лаптоп или като таблет. 

За учител 

Лаптоп с touch екран Acer Chromebook™ 314 (C933T)

Проектиран за работа в условия на ярка светлина, големият 14-инчов дисплей на Acer Chromebook™  314 е идеален за по-голяма производителност. С дълъг живот на батерията (до 12 часа), бърз Intel® CPU процесор и бърза Wi-Fi 5 връзка, потребителят е  онлайн мигновено!

За учител/администратор, про модел

Лаптоп с  touch екран и активна писалка ACER Chromebook™  SPIN 13 (CP713) 

ACER Chromebook™  SPIN 13 е с изцяло алуминиев корпус, панти, позволяващи завъртане на екрана на 360 градуса, екран с разделителна способност 2256х1504 пиксела и съотношение на страните 3:2. Не на последно място – чувствителният на допир екран и вградената EMR WACOM писалка позволяват да бъде заменена всяка бяла или интерактивна дъска.

Chromebook™  SPIN 13 е перфектният лаптоп за учители, преподаватели, администратори или хора, които често са на път.

Подробна информация за Chromebook ще намерите тук.

LEAVE A REPLY