С какво ни улесняват Google при използване на инструментите им? Прочетете по-долу за последните новости в безплатните и платените планове.

1) Въвежда се нов раздел в администраторската конзола, посветен на управлението на пространства в Google Chat.

Тук администраторите могат да видят списък с всички пространства в своя домейн, членовете на тези пространства и да предприемат действия като добавяне на членове или промяна на роля на членове.

Можете да търсите конкретни пространства въз основа на ID то им и да предприемате действия като преглед на членовете на всяко отделно пространство, добавяне на членове или назначаване на нови мениджъри на пространство.

2) Цитирайте предишно съобщение в Google Chat

Често разговорите в чат в Google обхващат голямо разнообразие от теми за кратък период от време, което води до потенциална загуба на контекста на чат, изпратен по-рано в потока от съобщения.

За да се подобри изживяването ви в уеб и мобилен чат в сценарии като този, Google въвежда функция, която ви позволява да цитирате предишно съобщение, когато изпращате отговор в директно съобщение, групово съобщение или пространство.

Тази функция помага да се предостави контекст на отговор на съобщение, като ви позволява директно да се позовавате на предишно съобщение. Хората могат да използват цитиране на съобщения, когато искат техният отговор да се показва в основния поток от съобщения, в сравнение с вградената нишка, където отговорите на съобщенията се показват в отделна нишка.

3) Подобряване на защитата от спам в Google Drive

Вече ще има специална папка в Google Диск за хостинг на нежелани файлове, които се споделят с вас и съдържат нежелано съдържание. Когато непоискан файл бъде преместен в спам папката, вие ще бъдете отписан/а, предотвратявайки всички коментари, споделяне и известия за файла. След като се отпишете, няма да можете да намерите файла никъде в Диск извън вашата папка за спам.

Подобно на това как работи спама в Gmail, автоматичните класификатори ще пренасочат файлове, за които Drive силно подозира, че са нежелани към тази папка. Освен това ще можете ръчно да премествате файлове от Диск, Документи, Таблици, Презентации, Сайтове и Формуляри във и извън папката за спам. След като даден файл е престоял там повече от 30 дни, той ще бъде премахнат за постоянно от Диск.

4) Промяна при лимита на Google Групи

Като мярка за сигурност услугата Google Groups има ограничения за активност на съобщенията, размер на групата, покани и членство. Google увеличава ограниченията за броя на преките и непреките групови членства: 

-Директни членове: 3000 (увеличено от 2000);
-Индиректни/непреки членове: 7 500 (увеличено от 5000);
(Непреки членове в групата са тези, които са членове на подгрупа, добавена в основната група).

Увеличаването на тези лимити за членство дава на потребителите по-голяма гъвкавост за мащабиране и управление на използването на групи, особено за тези със сложни групови структури.

5) Лесно разширяване и свиване на съдържание в Google Документи

Екипът на Google въвежда нова функция, която ви помага да минимизирате и разширявате секции в Google Документи. Тази функция за сгъваеми заглавия улеснява използването на съдържание, като ви позволява по-лесно да скривате части от по-големи документи.

6) Опростени работни процеси в Google Документи с променливи чипове

Въвеждат се и променливи чипове – нова функция, която прави много по-лесно създаването на документи за неща като фактури, договори или по-широки комуникации.

Просто дефинирайте предварително и вмъкнете полета като име на клиент, номер на договор или адрес и след това го актуализирайте в целия документ, като редактирате стойността на едно място.

7) Подобрено управление на времето с нови времеви чипове в Google Документи

Google добавя нови чипове за таймери, които могат да се използват за дейности в таймбокса и гарантират, че използвате времето си продуктивно.

За по-прецизно представяне на времето, се добавя чип за час от деня към Google Документи. Като напишете „@today“, можете да добавите датата и след това да изберете „Задаване на час“, за да добавите часа към чипа за дата.

8) Реагирайте бързо на съобщения в Google Chat

Миналата година се улесни достъпа до най-използваните емотикони в Google Chat. Надграждайки това, Google добавя бързи реакции в чата, който показва вашите най-често използвани емотикони при задържане на курсора на мишката върху съобщение. Ще видите също опции за отваряне на пълния инструмент за избор на емоджи, отговор в нишка, цитиране в отговор и други.

Новостите за месец април прочетете тук. 
Следете новостите за Google Workspace всеки месец тук и на Фейсбук страницата ни.

LEAVE A REPLY