Новият месец носи нови възможности за работа с инструментите на Google за безплатните и платените планове. Във фокуса им са екипната работа по сайтове и презентации. Както и допълнителни опции за администраторите.

Активиране на организационна комуникация с анонси в Google Chat

Мениджърите на пространства вече имат възможността да конфигурират пространства за споделяне на организационни съобщения. Използвайки новата настройка само за съобщения, публикуването на съобщения и други възможности са ограничени до определени мениджъри на пространството, които могат:

 • да създават пространство с настройка за ограничени публикации;
 • да публикуват;
 • да отговорят в нишката;
 • добавят файлове;
 • определят друг член като мениджър на пространството;
 • променят настройките на пространството.

Конфигурирате пространството с предназначение само за анонси по време на първоначалната настройка, като щракнете върху “само мениджърите на пространството могат да публикуват”. По всяко време обаче съществуващ Мениджър на пространство може да даде ролята на Мениджър на пространство на друг член на пространството.

Нови функции за сътрудничество и гъвкавост за Google Sites

Курсорите на сътрудници ще се появят, когато редакторите на сайта въвеждат в текстова плочка. Това ще помогне всеки от сътрудниците да знае върху какво работят останалите в този момент.

Google Sites предоставя и повече гъвкавост при показването на съдържанието чрез добавяне на рамки на страници и коригиране ширината на сайта при преглед на работен плот. Цветовете на рамката на страницата могат да се персонализират, а опциите за ширина включват:

 • нормален (по подразбиране) –  предназначен за по-разпространени сайтове с по-малко съдържание;
 • пълен – за гъсти сайтове с голямо съдържание;
 • широк – за сайтове, които са между нормални и пълни.

И накрая – разполагате с нови опции за подравняване към бутоните, което ви позволява да подравнявате бутони вляво, в центъра или вдясно в група. Подравнените бутони се свиват, за да паснат на текста, позволявайки бутонът да бъде по-тесен от групата, която го съдържа.

Задаване на администраторски роли на конкретни групи

Вече можете да давате администраторски роли на групи както при единичните потребители. Например, можете да дадете ролята на администратор на съществуваща група, която съдържа всички ИТ администратори във вашата организация.

Освен това ролите дадени на групи автоматично ще отразяват промените в основното членство в групата. Това позволява на администраторите да управляват ролите на по-високо ниво вместо да добавят/премахват потребителите един по един. Допълнителна информация може да намерите тук.

Изключете видеото на избрани хора в Google Meet

Вече можете да изключите видео емисиите от други участници по време на разговор в Google Meet. Това може да бъде полезно в ситуации, в които искате да фокусирате изгледа на срещата си само към презентатора или да скриете участниците с разсейващи видео емисии. Това ще се отрази само на вашето изживяване — другите участници няма да бъдат уведомени, нито тяхното изживяване ще се промени. 

Съвместно представяне на Google Презентации в Google Meet

От 8 май достъпна става нова функция, която позволява на няколко души да представят заедно в Meet. Като основен презентатор можете да назначите участници да представят слайдове заедно с вас. Като съпрезентатор можете да:

 • виждате контролите за аудитория, презентация и слайдове в един прозорец;
 • навигирате в презентацията;
 • пускате и спирате медия в презентацията.

Достъпно за: Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus, the Teaching and Learning Upgrade.

Full HD във видео разговори в Meet

Вече можете да зададете разделителната способност на видеоклипа си в Google Meet на 1080p. Тази разделителна способност е достъпна в мрежата при използване на компютър с 1080p камера и достатъчно изчислителна мощност при срещи с двама участници. Новата разделителна способност е изключена по подразбиране — отговарящите на условията потребители ще бъдат подканени да я включат преди да влязат в срещата. Тя може да бъде включена или изключена чрез менюто с настройки.

Имайте предвид, че е необходима добра интернет връзка за да използвате 1080p видео – видео разговорът в Meet ще коригира разделителната способност, ако вашето устройство няма добър интернет сигнал.

Тази функция е достъпна за: Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Starter, Enterprise Standard, Enterprise Plus, the Teaching and Learning Upgrade, Education Plus, Enterprise Essentials

Възползвайте се от комплектите за упражнения в Google Classroom

Както вече ви информирахме, комплектите за упражнения излизат от бета версия и са достъпни на английски език за всички потребители на Google Workspace for Education Plus и Google Workspace for Education Teaching and Learning.

С комплектите за упражнения преподавателите трансформират ново и съществуващо съдържание в ангажиращи и интерактивни задачи. С вграденото автоматично оценяване учителите могат да получават информация за ефективността и моментни снимки на напредъка на учениците.

Учениците получават обратна връзка в реално време, докато изпълняват набори от упражнения, така че да знаят дали са на прав път. Ако се затруднят и имат нужда от подкрепа, могат да видят автоматизирани съвети и видео предложения, които се избират въз основа на умение за учене, добавено от учителя.

Новостите за месец март прочетете тук. 
Следете новостите за Google Workspace всеки месец тук и на Фейсбук страницата ни.

 

 

LEAVE A REPLY