С голяма радост започваме отново съвместната си работа със Светлана – една вдъхновяваща дама, която вече 10 години полага усилия за подобряване на българската образователна среда.

Представи се накратко.

Аз съм Светлана и се раждам в деня, когато жена със същото име излиза за първи път в открития космос. Не знам дали този факт има някакво значение, но големите ми вълнения и интереси са свързани с историята на близкото минало, демокрацията, световните политики и феминизъм. По душа съм непримирима, по образование – магистър по културология. От работата ми като учителка придобих едни от най-важните нагласи и умения за оцеляване в живота, споделям само едно – „признай си, когато не знаеш нещо, и го научи”.

Каква ще бъде твоята роля в Център за творческо обучение?

Новата ми позиция е Мениджър „Общности и партньорства”. Над десет години – и Центърът, и аз, а и заедно в сферата на образованието извървяхме дълъг път в ключови моменти. През годините се срещнахме с всичко по много – работещи хора, вдъхновени учители, различни училища, смели директори, луди идеи, работещи иновации и винаги с мисълта за по-доброто образование. Новият хоризонт е да се опитаме да съберем всичко това заедно и да отидем още по-далеч с идеите за по-добра образователна среда в България (а и по света).

Защо избра да станеш част от екипа на организацията? Кое е нещото, което те привлече най-много?

Център за творческо обучение е организация, която с годините към новите идеи, тенденции, смелите решения и вярвания, добавя и опита. Споделените идеи за това какво е по-добро образование и как би могло да стане, дават възможност да работиш с екип от съмишленици.

Как за теб изглежда училището на бъдещето?

Много ми е трудно да го опиша точно в този момент. Динамичните промени на всякакво ниво – обществено, здравно, политическо, лично, местно и глобално – ще променят идеята за това какво е училище и къде се намира то, какво да се учи в него и кой и как да преподава. Училището на бъдещето ще е различно и ще трябва да търсим отговорите на горните въпроси заедно. Ако сега мога да посоча само едно нещо – в училището на бъдещето всеки се чувства добре и на своето място.

Сподели ни свой любим вдъхновяващ цитат или мисъл:

“Ако не си готов да сгрешиш, никога няма да сътвориш нещо оригинално.”

Сър Кен Робинсън

Запознайте се с целия екип на Център за творческо обучение: https://cct.bg/about-us/ 

LEAVE A REPLY