Център за творческо обучение беше отличен с награда в XVI-то издание на конкурса „Инвеститор на годината” 2021 г. Конкурсът е организиран от Българска агенция за инвестиции и проведен под патронажа на министъра на иновациите и растежа.

Наградата за „развитие на иновативни училища и създаването на иновации в образованието и обучението по време на Ковид кризата“ прие Станислав Христов от екипа на Центъра.

Връчвайки наградата, заместник-министъра на образованието и науката Мария Гайдарова сподели:

“Иновациите cа тези, които създават в образованието добрата мотивация и ycловията нашите деца да ходят c желание на училище и да развиват тези умения, които ги пpавят ycпешни в нашето виcокотеxнологично общеcтво. Дълбок поклон и уважение към това, което правите, защото обpазователната cиcтема пpие пpедизвикателството за дни да cе cпpави c Ковид кpизата и да организира обучението в електронна cpеда.”


През изминалата 2020/2021 учебна година, като част от политиката на МОН за дигитализация на българското образование, Центърът обучи над 600 педагози от над 130 организации, които повишиха дигиталните си умения и се сертифицираха по световно признати програми. Това допринесе за дигитален скок, крайно нужен в кризисния период, и продължаващ като добро последствие и през 2022 г. 

“Тази награда е огромна чест и ние ще продължим да внасяме най-добрите примери и иновационни технологии от световното образование, за да може заедно с Вас да бъдем промяната в българското образование. Нашият успех е и Ваш успех – благодарим ви за доверието!”

– обърна се Александър Ангелов, управител на Центъра, към всички училища, допринесли за подобрението на образователната среда със своите усилия и мотивация. 

Какво предстои за Център за творческо обучение?

Център за творческо обучение ще продължи да подкрепя училищата с инвестиции, обучения и отваряне на вратите на българското образование към световните образователни модели. Екипът продължава усърдната си работа за това моделът 1:1 (устройство за всеки ученик) да стане стандарт в българското образование, както и качествени STEM програми като Intel Skills for innovation и LEGO® Education да бъдат достъпни до всички училища.

Вижте официалната церемония на награждаването, излъчена по БНТ тук.

LEAVE A REPLY