Оги – новото попълнение в екипа на Центъра – ни сподели няколко любопитни думи за подкрепата на децата в откриването на света, пътят на просветата и други. Интервюто прочетете по-долу.

Представи се накратко.

Казвам се Огняна и съм наследник на няколко поколения огън, такава съм и по душа – смела, дръзка и непоколебима. Това не е точна илюстрация, защото се чувствам добре както в стихийното, така и в дълбокото – като студент по Философия в Софийски университет “Св. Климент Охридски” и учител по “Философия с деца” за Ontoidea, където съм партньор на децата в тяхното чудене, питане и изследване на мисленето и света. Когато не правя това ми харесва да наблюдавам, да вървя дълго пеш в планината, да пътувам с влак, да чета поезия и проза, да снимам причудливости, да влизам в различни социални роли, да общувам… 

Каква ще бъде твоята роля в Център за творческо обучение? 

Моята роля ще е да съм мостът и спойката между управителя и екипа на Център за творческо обучение. В тази роля аз ще допълвам професионалната роля на управителя (директора), като подпомагам ежедневните работни процеси, подобрявам цялостната ефективност на управителя и от там на цялата организация.

Защо избра да станеш част от екипа на организацията? Кое е нещото, което те привлече най-много? 

Поведе ме личният ми стремеж към добротворчество. Мисията на Център за творческо обучение да превърнат образованието в актуално отражение на действителността, като използват многообразието от ресурси, които ни предоставят технологиите, ме спечели. Желанието ми е да предлагаме все повече средства и инструменти, с които да развиваме въображението, емоционалната интелигентност, експериментаторството и откривателството в учениците.

Как за теб изглежда училището на бъдещето?

Училището на бъдещето предлага вдъхновяваща и подкрепяща среда и се стреми да развива онова, което е вече там – любопитството, разумността, талантът. Учителите в него водят младите хора през процеса на себеосъществяване и изграждане на умения и го правят с план, въображение и уважение към детската личност. 

Сподели ни свой любим вдъхновяващ цитат или мисъл.  

Споделям този:

“…да образоваш някого, това означава да го поведеш (educare) вън от мрака и по посока на светлината (просвета), така щото този човек да придобие форма (formation), да се изгради (bildung) – да се образува като човек „на изхода” на процеса.” – политолога Евгений Дайнов

Запознайте се с останалите от екипа на Центъра на https://cct.bg/about-us-new/

LEAVE A REPLY