Център за творческо обучение има ново попълнение в екипа! Това е Меглена МишеваМениджър “Бизнес развитие” LEGO® Education. 

Ето какво споделя тя за себе си:

След Испанската гимназия и Испанска филология в СУ се присъединих към екипа на Институт Сервантес-София още при самото му откриване в България през 2006 година. Там отговарях за културната дейност, събитията и връзките с медиите в продължение на близо 10 години.

В последните 5 години живяхме със семейството ми в Барселона, където бях част от екипа на 4 Years From Now – събитието за стартъпи на Международния мобилен конгрес. Там бях ангажирана със сформирането на глобална Общност на общностите, отделно организирах и микро-събитията, свързани със социалното предприемачество. 

Успоредно с това създадох фондация „Културадас“, чиято цел е да пренася в България барселонско вдъхновение и креативни практики за деца чрез пътуваща галерия и творчески уъркшопи. 

Отделно можете да ме срещнете тук-там из интернет – споделяла съм новини за интересни изложби в Барселона, съвети за интересни маршрути и места в града, мои интервюта с вдъхновяващи хора.

  • Каква ще бъде твоята роля в “Център за творческо обучение”? 

Мениджър бизнес развитие LEGO® Education. Ролята ми ще е да спомогна за развитието на бизнес дейността на Центъра в направление LEGO® Education. Желанието ми е да направим заедно така, че мрежата от центрове в България, които ползват решенията на образователната дивизия на LEGO® да порасне максимално бързо, защото LEGO® Education е наистина уникален мултидисциплинарен и холистичен продукт. Ползването му в класната стая е удоволствие както за преподавателите, така и за децата; помага на учениците да затвърдят знанията си, и то по няколко предмета едновременно, като успоредно с това им помага да развият социалните си, емоционални и презентационни умения.    

  • Защо избра да станеш част от екипа на организацията? Кое е нещото, което те привлече най-много? 

Да се върна в България не беше лесно решение за мен като основното, което ме караше да остана в Барселона, беше доброто образование на децата ни и изключителното ниво на училището, което бяхме избрали за тях там. Ето защо мисията на Центъра за творческо обучение да допринася за качествената промяна на образователната система в България силно ме привлече като кауза, а това, че работата в направление LEGO® на Центъра е на пресечната точка на креативност и нови технологии пък отговаря на предишния ми опит и личните ми търсения. Заради всичко това се спрях на тази роля като следваща стъпка в кариерния ми път. А в конкретната позиция ме привлякоха брандът LEGO® Education, опитът и ценностите, които стоят зад него; харесаха ми и хората от екипа на Центъра, възможността да работя с тях, както и да се развивам редом с тях. 

  • Как за теб изглежда училището на бъдещето?  

Мястото, от което децата не искат да си тръгнат вечер. Това е валидно за вчера, днес и утре и макар и да звучи съвсем логично и просто, не е никак лесно за постигане. 

  • Сподели ни свой любим вдъхновяващ цитат или мисъл. 

Като цяло не съм човек на цитатите, но няколко пъти съм се хващала да ползвам този: “Да определиш значи да ограничиш”, Оскар Уайлд.

LEAVE A REPLY