Интердисциплинарен урок в ПМГ “Проф. Емануил Иванов”, гр. Кюстендил вдъхнови учениците за иновации

Ученици и учители от ПМГ „Проф. Емануил Иванов” в Кюстендил представиха открит урок „Разговори с роботи“ по програмата „Умения за иновации“. По време на него учениците от 7-ми клас демонстрираха умения за разработване на чатбот, подпомагащ изучаването на граматиката на българския език.

В рамките на проектно базирания урок, обхващащ предметите български език и литература, английски език, химия, физика, математика, история, биология, музика, компютърно моделиране, изобразително изкуство и информационни технологии, учениците имаха възможност да приложат своите знания по различните предмети в практически урок. Интердисциплинарният подход предостави възможност на учениците да изразят своите знания свободно, както на български, така и на английски език.

Урокът беше демонстрация на това как учениците могат едновременно да придобиват нови знания, но и умения, които ще им бъдат от полза в бъдещето. Този интегриран подход към обучението не само ги усъвършенства в различни области, но и ги подготвя за реални предизвикателства. Учениците не само проучваха и представиха информация, но и се ангажираха в активни дискусии, правейки обобщения и изводи. Техният ангажимент и усърдие допринесоха за успешната реализация на урока и за тяхното израстване.

Гости на открия урок бяха учители, родители, старши експерта от РУО – гр. Кюстендил Гергана Паргова, както и учители от три училища част от програмата “Иновации в действие” – столичното 127-о СУ “Иван Николаевич Денкоглу”, кюстендилското 6-то ОУ “Св. Паисий Хилендарски”, както и от гоцеделчевската природоматематическа гимназия “Яне Сандански”. 

Урокът е част от ресурсите по програмата „Умения за иновации“ (Skills for Innovation), разработена от международни образователни експерти на Intel и подкрепена от МОН чрез меморандум между министерството и технологичния гигант, сключен през януари 2024 г. Програмата „Умения за иновации“ е осъществена и адаптирана за българската образователна система от експертите на Център за творческо обучение, който е ексклузивен партньор на Intel за програмата „Умения за иновации“ в България. 

LEAVE A REPLY