Облачната платформа на Google G Suite за образованието вече се казва Google Workspace за образованието, обявиха от технологичния гигант.

Промяната не е само в името. Google Workspace за образованието вече ще се  предлага в четири разновидности, включващи над 50 нови функционалности и подобрения на приложенията. 

Повече за тях четете в статията “Нови функционалности в приложенията на Google Workspace за образованието”

Платформата остава безплатна за образователните организации – в това увериха за пореден път от Google. Всички настоящи потребители на G Suite за образованието автоматично ще преминат към новия еквивалент – Google Workspace за образованието Fundamentals

Образователните организации могат да надградят основната функционалност на Workspace с още три плана, които са достъпни срещу заплащане: 

  • Google Workspace за образованието Standard – предлага подобрена сигурност и анализ на поведението на потребителите;
  • Teaching and Learning Upgrade – добавка, специално за учителите, която дава на допълнителни възможности във видео разговорите, работата в Google Класна стая и др.;
  • Google Workspace за образованието Plus – цялостно решение за организацията, което включва високо ниво на сигурност и анализ на данни, подобрени инструменти за преподаване и учене и др.

Условията за потребителите, които и в момента използват платената версия G Suite Enterprise for Education, остават непроменени до изтичането на договорите им.

Плановете Google Workspace за образованието Fundamentals и Google Workspace за образованието Plus вече са достъпни за потребителите. Учебните заведения, които желаят да използват безплатната версия на облачната услуга на Google могат да заявят активация като попълнят формуляра на https://cloud.cct.bg/

Плановете Google Workspace за образованието Standard и Teaching and Learning Upgrade ще се бъдат достъпни след 14 април 2021 г.

Повече информация можете да получите от Център за творческо обучение, единственият партньор на Google Cloud в направление образование: https://cct.bg/

Гледайте запис от конференцията “Learning with Google”, на която бе обявено ребрандирането на G Suite:

 

LEAVE A REPLY