Разглеждаме най-новите подобрения Google Workspace, въведени през юни. С тях ще повишите ефективността и удобството при работа. Научете как интелигентните съобщения в Google Chat ви позволяват да пишете по-бързо и по-лесно, как подобреното разположение на заявките за присъединяване в Google Meet ви дава по-голяма свобода на действие, а как новите функции в Google Slides и Google Документи дават повече контрол и гъвкавост при форматиране и мащабиране.

Пишете съобщения по-бързо и по-лесно с интелигентни съобщения в Google Chat

Интелигентното съставяне на текст вече е налично в Google Chat. Тази машинно задвижвана функция предлага подходящи контекстуални фрази, докато пишете в чата, спестява ви време, като премахва нуждата от многократно изписване на често повтарящи се фрази, също така намалява правописните и граматическите грешки. В съчетание с вече съществуващия интрумент интелигентен отговор, който предлага кратки отговори на съобщения, новата функция ще ви помогне да общувате с колеги по-бързо и да придвижите разговорите или проектите напред по-ефективно.

Подобряване на приемането или отказа на заявки за присъединяване в Google Meet

Понастоящем диалоговият прозорец за допускане може да наруши достъпа до други функции на срещата. Освен това, тъй като диалоговият прозорец заема много от екранното пространство, потребителите могат да почувстват натиск бързо да приемат или отказват заявки за присъединяване, за да отхвърлят прозореца за известяване.

За по-добро изживяване заявките за присъединяване се преместват към панела с хора. Тук потребителите могат да отделят време за преглед на заявките за присъединяване, без да нарушават цялостното преживяване на срещата и без да бъдат ограничени в използването на други функционалности в Meet.

Подобрено изживяване за картина в картина за Google Meet в Chrome

Изживяването „картина в картина“ на Google Meet става по-ангажиращо и богато на функции. Директно от прозореца на картината в картината вече можете:

  • да вдигнете ръка
  • използвате чат за срещи
  • включите и изключите надписите
  • по-ефективно да преоразмерите изгледа картина в картина
  • да имате достъп до гъвкави оформления

Преди това можехте само да включвате/изключвате камерата или микрофона си и да напускате срещата от прозореца на картината в картината. Допълнителните възможности осигуряват по-голяма гъвкавост при споделяне на екрана или навигиране до подходящ екран за по-динамично изживяване.

Подобряване на разположението на таблици в Google Документи

По-рано тази година Google подобри опциите за форматиране и персонализиране за таблици със съдържание и реорганизира опциите, включени в страничната лента със свойства на таблицата в Google Документи.

Днес представяме подобрени опции за позициониране на таблици за документи, зададени във формат “страници”. Тези функции добавят повече гъвкавост и контрол върху оформлението на текст с таблици в Документи, което ви позволява да:

  • mлъзнете таблици в документ и ги поставете директно където желаете;
  • зададете фиксирана позиция за таблица на страница;
  • осигурите бързи оформления за незабавно преместване на таблицата на предварително зададена позиция на страница;

Подобрено е и импортирането/експортирането на документи на Microsoft Word таблици, така че вашите документи да запазят последователност.

Добавяне на обогатено форматиране на текст към коментари в Google Classroom

Форматирането вече е достъпно за класни и частни коментари в Google Classroom, което позволява на учителите и учениците да персонализират и да добавят акцент към своето съдържание. Тази много търсена функция включва удебеляване, подчертаване и списък с точки.

 

По-подробни изгледи на Google Презентации с нови настройки за мащабиране

Вече можете да персонализирате изгледите си в Google Slides с нови персонализирани настройки за мащабиране. Можете да въведете желания процент на мащабиране или да използвате предварително зададените проценти на мащабиране в падащото меню в горната част на вашата презентация.

Отговаряйте по-ефективно на заявки за достъп до файлове на Google Workspace

Ново изживяване за достъп до файлове улеснява одобряващите да отговарят на чакащи заявки за достъп в Google Workspace.

В момента, когато потребител поиска достъп до файл, одобряващите получават имейл с опция за споделяне на файла или отказ на заявката. С тази актуализация потребителите могат да преглеждат и отговарят на заявки от файла. Одобряващите ще видят точка за известяване върху бутона „Споделяне“, ако имат чакаща заявка за достъп и нов банер в горната част на диалоговия прозорец за споделяне.

Бърз достъп до повече функции по време на срещи в Google Meet

Въвеждаме нов достъп до популярни функции в Google Meet. Като задържите курсора на мишката върху вашето собствено видео, можете да получите достъп до видео ефекти, като поглъщащи фонове или забавни филтри, за да внесете повече забавление във вашите срещи и опция за преформатиране, за да подобрите видимостта си.

Можете също така да изключите видео потока от други участници, като използвате бързото действие на техния видеоклип. Това може да бъде полезно в ситуации, в които искате да фокусирате изгледа на срещата си само към презентатора или да скриете участниците с разсейващо видео.

Новостите за месец май прочетете тук.
Следете новостите за Google Workspace всеки месец тук и на Фейсбук страницата ни.

 

LEAVE A REPLY