Последните актуализации в Google Workspace носят по-голяма сигурност на кореспонденцията, нови възможности за управление на контакти, задачи и работа с колеги, повече цветове и фонове за срещи. Научете как да се възползвате от тях в максимална степен.

Включете надписи с видеозапис на Google Meet

Ако използвате надписи в Google Meet, вече имате опцията да включите тези надписи в записа на срещата. Включването на надписи във вашите записи може да ви помогне да ги направите по-полезни и достъпни за участниците.

Google Calendar и Assistant Reminders скоро ще мигрират към Google Tasks

Както беше обявено по-рано, през следващите месеци Напомнянията ще мигрират от Google Calendar и Google Assistant към Google Tasks, за да създадат единно изживяване за управление на задачите във вашия Google акаунт.

Потребителите могат да създават задачи от Календар и с помощта на Assistant, подобно на начина, по който преди са създавали Reminders. Освен това, за разлика от Reminders, те могат да създават задачи от други приложения на Google Workspace, като Gmail, Docs и Chat, или директно от приложението Tasks.

От 22 май 2023 г. Напомнянията от Асистент и Календар ще започнат автоматично да мигрират към Tasks.

Подобряване на управлението на Контакти в Google

Преди посещаването на адреса contacts.google.com беше единственият начин за редактиране или добавяне на контакт в Google. Вече е налична и алтернативна функция, достъпна от страничната лента с контакти, която позволява създаването на нови контакти и редактирането на съществуващи такива. Независимо дали искате да редактирате контакти по-бързо или да създавате контакти по-лесно, тази актуализация рационализира и улеснява управлението им.

Криптирането от клиентска страна за Gmail вече е общодостъпно

Криптирането от страна на потребителя за Gmail вече е общодостъпно за клиенти на Google Workspace Enterprise Plus, Education Plus и Education Standard. 

Google Workspace вече криптира данните чрез използване на защитени криптографски библиотеки. Криптирането от клиентска страна издига съществуващите възможности за криптиране на следващото ниво, като гарантира, че единствено клиентите имат контрол върху своите ключове за криптиране, следователно това им дава пълен контрол върху достъпа до техните данни. Допълнителна информация може да бъде намерена тук.

Спестете време с предложените работни места в Google Календар

Google продължават обновленията за по-добро планиране на личното сътрудничество и координирането на срещи, особено в хибридна работна среда с възможността да споделяте откъде работите директно в Google Календар.

Последната актуализация помага лесно да определите работното си местоположение много по-бързо с предложени работни места въз основа на последните ви местоположения.

Разширяване на цветовите опции в Google Slides, Docs, Sheets и Drawings

В Google Slides, Docs, Sheets и Drawings вече можете да избирате цветове в инструмента за цветова палитра, като използвате RGBA стойности. Освен това можете също да персонализирате цветовете, като използвате “капкомера” и изберете който и да е цвят на екрана в цветовата палитра.

360-градусови видео фонове, налични за Google Meet на мобилни устройства

През февруари Google обновиха съществуващата библиотека от завладяващи фонове. Потребителите на Meet на мобилни устройства могат да използват няколко нови 360-градусови видео фона. Тези фонове използват жироскопа на вашето устройство, за да създадат динамично изживяване, което се движи с вас.

Новостите за месец януари прочетете тук. 
Следете новостите за Google Workspace всеки месец тук и на Фейсбук страницата ни.

 

 

LEAVE A REPLY