Сред вълнуващите новости, с които имахме възможност да се запознаем по време на образователното изложение BETT в Лондон, са и новите инструменти и възможности в Google Workspace, които позволяват на учителите да разнообразяват своите подходи в учебния процес.

Интерактивни въпроси на YouTube

Тази нова функция ще позволи на учителите да добавят интерактивни въпроси към видеоклипове в YouTube и да ги възлагат на учениците си в Classroom. Въпросите могат да включват формати с избор както и отворен отговор. Докато учениците гледат видеоклипа, вашите въпроси ще изскочат, което ще им позволи да отговорят на тях и да получите незабавна обратна връзка. От този линк може да кандидатствате за тази функция.

Достъпни при: Teaching and learning upgrade & EDU Plus

Комплекти за упражнения

Представен първоначално преди около година, Practice Sets (Комплекти за упражнения)  най-накрая излиза от бета статус и ще бъде достъпна до няколко седмици. С Practice Sets учителите могат да създават интерактивни задачи, като създават свои собствени въпроси или взимат такива от PDF файлове. Допълнителна информация и видео на английски за функцията може да намерите тук.

Достъпен при: Teaching and learning & EDU Plus

Периоди на оценяване в класната стая

Classroom също получава опция за създаване на тримесечия, семестри или срокове. Задачите и оценките ще могат да се организират и преглеждат според тези периоди на оценяване. Тази нова функция ще бъде добавена съвсем скоро.

Достъпно за: Teaching and Learning Upgrade and Education Plus

Персонализирани градивни блокове в Документи

От известно време разполагаме с опцията да вмъкваме предварително готови градивни елементи (Building blocks) в Документи, включително бележки от срещи, чернови на имейли и др. Сега ще можете да създавате, запазвате и използвате повторно свои собствени персонализирани градивни елементи.Вашите персонализирани шаблони могат да бъдат вмъкнати в документ, когато имате нужда – за обичайните задачи като планове на уроци, упражнения, ръководства за обучение и други.

Достъпно за: Education Plus

Чипове за таймер и хронометър в Документи

Преподаватели и ученици вече ще могат да добавят интерактивни таймери и хронометри към всеки документ. Чипът на таймера ще отброява обратно от зададено време. Чипът на хронометъра ще брои от нула. Те могат да се използват за измерване колко време отнема дадена задача или да означават края на дейност в клас или повече.

Достъпно за: Education Plus

Чипове за гласуване

Подобно на хронометъра вече може и да добавим чипове за гласуване в Документи. Чипове за гласуване могат да се добавят към документ, като напишем @voting. След това потребителите могат да кликнат върху чиповете, за да гласуват и да видят текущите общи резултати. Това може да бъде чудесен начин за гласуване, провеждане на анкети и отговаряне на бързи въпроси.

Допълнителни възможности за управляване в Google Spaces

Добавяме няколко нови възможности за управление на Google Пространствата в Google Чат – от днес мениджърите на пространства вече ще имат допълнителни възможности, за да гарантират провеждането на ефективни разговори:

  • Конфигурация на пространство: позволява на мениджърите на пространството да избират дали членовете могат да променят подробности за пространството, като име, икона, описание и насоки, или да включват/изключват историята на чатовете за пространството.
  • Управление на членове: позволява на мениджърите на пространството да решат дали членовете могат да добавят или премахват членове или групи към пространство.
  • Модериране на разговор: упълномощава мениджърите на пространството да определят дали членовете могат да използват @all в пространството.

Външен етикет за участници в Google Meet

Потребителите ще видят етикет в горния ляв ъгъл на екрана на срещата, който показва, че участници, които са външни за домейна на домакина на срещата, са се присъединили към срещата. В панела с хора външните участници ще бъдат обозначени със същата икона.

Персонализирани фонови изображения на Google Meet за вашите потребители

Наличието на фон, който отговаря на насоките на вашата организация, е важно за визуалното представяне блясък по време на Meet срещи. Сега администраторите вече могат да предоставят набор от изображения за функцията за замяна на фона в Google Meet. Това ще позволи на потребителите лесно да изберат изображение, което правилно представя специфичната марка и стил на тяхната организация.

Новостите за месец февруари прочетете тук. 
Следете новостите за Google Workspace всеки месец тук и на Фейсбук страницата ни.

 

 

LEAVE A REPLY