Това се осъществи на първата официална работна среща между представители на Google и българските висши учебни заведения, организирана от Център за творческо обучение – единствен партньор на Google Cloud със специализация „Образование” в България.

Официална покана за срещата получиха всички университети и колежи в България, като в разговора на 27 април се включиха 77 представители на 25 висши учебни заведения от цялата страна. Целта на срещата беше екипът на Google Workspace да представи възможностите за сътрудничество с висшите учебни заведения в България и да се споделят добри практики от организациите, които вече са внедрили технологии на Google.

Успешни примери в използването на Google Workspace за образованието представиха следните преподаватели: 

  1. Проф. д. ик. н. Димитър Канев – заместник-ректор на ВСУ „Черноризец Храбър”;
  2. Проф. д-р Мирослав Карабалиев, дб – заместник-ректор по научна и международна дейност в Тракийски университет, гр. Стара Загора
  3. Стилян Минчев – УИЦ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”

 

И в трите университета платформата е основно средство за комуникация. Те показаха и собствени разработки на процедури и автоматизации на процеси в облака, благодарение на които си спестяват време и огромни усилия в обработка на аналогова информация.

Тази среща беше изключително ценна за нас, защото видяхме как, на практика, се използва нашата технология. Впечатлена съм от това, което представителите на трите университета представиха и вярвам, че то може да бъде приложено в целия свят” – сподели Александра Станева, специалист „Продажби” за Google Workspace в публичния сектор за Европа, Близкия Изток и Африка.

От страна на Google в срещата присъстваха още Фрида Рьосел – ръководител на Google Cloud за публичния сектор в Скандинавия, Централна и Източна Европа и Петр Дупак – ръководител на Google Cloud за индустрията в Централна и Източна Европа.

Център за творческо обучение беше представен от управителя д-р Александър Ангелов, а специално участие в събитието имаше и проф. д-р Галин Цоков от Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

За още подобни събития и добри практики при работа с Google Workspace за образованието, последвайте страницата на Център за творческо обучение във Facebook

LEAVE A REPLY