Chromebook устройството на ASUS е изключително тихо, с компактен дизайн, с живот на батерията, достатъчен за цял ден работа с едно зареждане и с мощната производителност на процесор Intel® Core™ i5, позволяващ работа и с по-специализирани и сложни софтуери.

Вградената, бързо зареждаща се писалка, двете камери и опцията за използване в режим таблет, благодарение на 360° ErgoLift панти ви предоставят безкрайни възможности да бъдете креативни и гъвкави в изпълнение на задачите си. Издръжливостта от военен клас допринася за защитата на устройството, независимо дали го използвате в класната стая или при дистанционно обучение, a липсата на вентилатор осигурява безшумна работна среда. Всички предимства и възможности на ASUS Chromebook Flip CX3400FMA-EC0167 в образованието ще разгледаме по-долу.

Характеристики на ASUS Chromebook Flip CX3

Операционна система Chrome OS (ZTE)
Процесор Intel® Core™ i5-1135G7 Processor
Оперативна памет 8G LPDDR4X
Съхранение 128GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD
Видео Intel® Iris® Xe Graphics”
Характеристики на екрана 14″ FHD Glare touch, 250 nits, NTSC:45%-NB. Широкоъгълен – видимост до 178 градуса.
Сензорен екран да
Писалка (стилус) да, USI писалка в корпуса; 15 сек зареждане за 45 мин работа.
Характеристики на шасито Подсилени панти с отваряне на 360 градуса. Работа в режим таблет.
Камера (предна) 720p HD с предпазител
Камера WFC (режим таблет) 5Mp
Портове 2 X USB 3.2 (Gen 1) Type-C (дисплей, данни, зареждане)

2 X USB 3.2 (Gen 1) Type-A

1 X четец на карти Micro SD

1 X Audio Combo Jack

Свързаност Wi-Fi 6(802.11ax); Bluetooth 5.2
Аудио Вградени 2 х 1W високоговорителя и микрофон.
Издръжливост и капацитет на батерията 11 часа; 50 Wh
Военен стандарт MIL-STD-810H
Сигурност Titan C Security Chip
Тегло 1.65 кг
Гаранция 24 месеца

Производителност

Основно предимство за ASUS Chromebook Flip CX3400FMA-EC0167 е мощният процесор Intel® Core™ i5-1135G7. Той е с идеален баланс в съотношението цена – качество , като надгражда значително скоростта и изпълнението на сходния с него ASUS Chromebook Flip CX3400FMA-EC0151 с Intel® Core™ i3 , но същевременно предлага по-достъпна цена от устройствата с висок клас процесори Intel® Core™ i7 или Intel® Core™ i9, като се доближава до техните характеристики и мощност.

Оперативната памет от 8GB и 128GB място за съхранение предоставят възможност за работа със софтуери за 3D моделиране (Fusion 360, Blender), видеообработка, програмиране (Scratch, Python) и редица приложения и програми, широко използвани в STE(А)M, като „Умения за иновации“ (Skills for Innovation) и други проектно базирани обучения. 

ASUS Chromebook Flip CX3 в образованието

Освен мощната производителност, Asus Chromebook Flip CX3 предоставя и редица възможности за използване в образованието: 

Специално създаден за учене и работа в облака.

Устройството работи с операционната система ChromeOS, която е по-опростена, а работата с нея е по-интуитивна в сравнение с други компютри с подобни характеристики и операционни системи. Потребителите имат лесен достъп до Google Workspace и всички необходими приложения от Google App Store навсякъде и по всяко време. С ChromeOS преносимият компютър стартира бързо (до 8 секунди), лесно се администрира, има издръжлива батерия и е защитен от вируси и получаване на нежелани реклами.

Chromebook се описва и като:

„Нечуплив, водоустойчив лаптоп, които лесно се превръща в таблет, с вградена бяла дъска много полезен при работа на „терен“.“ – Георги Севриев, начален учител в СУ „Никола Вапцаров“, гр. Пловдив

Подходящ за STEM обучение и модел 1:1 (устройство за всеки ученик).

С ASUS Chromebook работата по проектно базирано обучение, модел 1:1 или STEM е безпроблемна и лека както за начинаещи, така и за напреднали. Всеки ученик и учител има нужда от надеждно устройство, на което да разчита и за по-сложни задачи, а ASUS Flip CX3 демонстрира именно това. 

Устройствата доказаха добрата си производителност и по време на STEM програмата „Умения за иновации“ (Skills for Innovation) при използването на Scratch, Fusion 360, Python и Blender за създаване на продукти и решаване на казуси от реалния живот.

Вградена писалка с бързо зареждане.

ASUS Flip CX3 разполага с писалка, която автоматично се зарежда, когато е прибрана в устройството – само за 15 секунди си осигурявате до 45 минути работа. Тя има диапазон на чуствителност 10-350 g и до 4096 нива на натиск. Писалката е удобен инструмент за рисуване, писане, чертане, водене на записки и какво ли още не. 

Сензорен екран и 360° завъртане.

Ергономичната 360° ErgoLift панта позволява употребата на устройството в различни, удобни за писане позиции. Сензорният екран пък е предпоставка за  интуитивна работа и в режим таблет спрямо индивидуалните предпочитания на учениците и учителите.  

Издръжлива батерия и компактен дизайн за работа от всяка локация. 

Работата в класната стая е много по-лесна, когато батерията се зарежда веднъж дневно – издръжливостта ѝ е до 11 часа. С 14-инчовия си екран и тегло от едва килограм и шестотин, устройството е идеално за работа от разстояние и дистанционно обучение. 

Здравина от военен клас.

ASUS Flip CX3 e тестван по стандарт от военен клас (MIL-STD 810H) и има удароустойчив корпус, който може да поеме натиск върху панела си на тежест до 25 кг и да устои на инцидентно падане от около метър. 

Камера за заден изглед.

ASUS Chromebook Flip CX3 има две камери: една стандартна уеб камера плюс 5-мегапикселова камера за заден изглед, която дава възможност лесно да се заснемат снимки и видеоклипове в режим на таблет. Ако за определен проект е нужно видео, ученикът може да реагира мигновено, без да има нужда от допълнителни устройства.

Повече I/O портове.

Два пълнофункционални USB-C® 3.2 Gen1 и два USB Type-A порта улесняват зареждането, стриймването на медия и свързването с периферни устройства. Наличен е и слот за microSD карти за повече хранилище при необходимост  от съхраняването на ресурси, с които се работи локално и не са в облака. 

Най-полезните качества на Chromebook според учителите

„Компактността, директната работа в облака, безкабелната връзка с принтера и мултимедията.“ – Божидара Илиева, ръководител направление ИКТ в СУ „Любен Каравелов“, гр. Пловдив

„Бързина, здравина, издръжливост на батерия, чувствителен на допир екран.“ – Мирослава Чалъкова, начален учител в СУ „Черноризец Храбър“, гр. Пловдив

„Бързата скорост на зареждане, добрата камера, лесния достъп до приложения, малък и компактен, лек и лесен за употреба.” – Мирела Петков, старши учител по география и икономика в 19 СУ „Елин Пелин”, гр. София

Обобщение

ASUS Chromebook Flip CX3 е устройство от среден към висок клас с отлично съотношение между цена и производителност. Накратко – ако търсите устройство, което да ви дава по-добри възможности за работа със специализирани и „тежки“ софтуери и на което да може да разчитате за образователни цели и гъвкава и сигурна работа от всяка локация, ASUS Flip CX3 е отличен избор.

Повече за ASUS Chromebook Flip CX3, както и други модели, разгледайте в сайта chromebook.bg

За ASUS

ASUS е международна компания, базирана в Тайван, известна с може би най-добрите дънни платки, лаптопи, монитори, графични карти и рутери. Основана през 1989 в Тайван, днес ASUS разполага с R&D екип от над 5000 души. ASUS печели повече от 11 награди през 2020 г. и се нарежда като една от най-уважаваните компании в класациите на Forbes и Fortune.

LEAVE A REPLY