Нови осем български училища се присъединяват към семейството на референтните училища на Google. Това са Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, ОУ “Яне Сандански” и СУ “Св. Св. Кирил и методий” от гр. Пловдив; Частно средно езиково училище ЕСПА, 44 СУ “Неофит Бозвели” и Частно училище “Увекинд” в гр. София, както и СУ “Васил Левски” в гр. Ардино и ОУ “Христо Ботев” в гр. Ахелой.

“Референтно училище” е сред най-престижните световни програми за учебни заведения на Google. Програмата е за организации, които доказано подобряват образователния процес чрез пълноценно използване на дигитални технологии. В тези училища дигиталните технологии се използват по креативен и иновативен начин, който подобрява целия образователен процес и общуването между хората.

Google референтните училища в България вече са десет, наред с Езикова гимназия “Иван Вазов”, гр. Пловдив и Втора езикова гимназия “Томас Джеферсън”, гр. София, а според Центъра за творческо обучение “още десет училища ще покрият критериите на Google в началото на 2022 г. и с тези успехи поставяме България на световната карта на иновациите при използване на дигитални технологии в образованието”, казва д-р Александър Ангелов, управител на организацията. Центърът е и единствен партньор на Google Cloud със специализация “образование” в България. Карта на всички Google референтни училища по света ще намерите тук.

“Искрено се възхищавам на постиженията на българските училища, които показват тяхното лидерство и талант в целия регион на Централна и Източна Европа. Радвам се, че първите нови референтни училища са в България и те ще прокарват пътя за тези в други страни.”

– заяви по този повод Беата Галас, ръководител на направление Образование за Централна и Източна Европа в Google.

Всички референтни училища ще участват в световния форум Reference School Summit на 18 ноември. където ще обменят опит за иновации и постижения с техни колеги от десетки държави. 

Всички директори, учители и родители са добре дошли да разберат повече за дигиталната трансформация, програмата и модела 1:1 (устройство за всеки ученик), като се свържат с Център за творческо обучение. 

LEAVE A REPLY