Директорите на всички училища в облака са поканени на първа годишна среща на 31-и август и 1-и септември или на 7-ми и 8-ми септември в Пловдив.

Двете двудневни събития са организирани от Център за творческо обучение и ще се проведат с идентична програма. Тя включва работещи практики от училища в облака, както и с конкретни примери за използване на Google за образованието от български училища.

Участието в срещата е безплатно за директори и за още един член на училищния колектив, а адресът, на който ви очакваме е Дом на културата “Борис Христов” на ул. “Гладстон” №15.

Едно от най-новите неща, които ще бъдат представени е услугата Google сайтове, която включва безплатен хостинг. Междувременно вече можете да посетите новата уебстраница на пловдивските училища в облака тук: https://cloud.plovdiv.bg/

Сред акцентите в програмата ще бъдат и два големи образователни инструмента на Google – Класна стая и Експедиции, които се използват за организиране дейностите на класа и учителите и стотици възможности за виртуални разходки – безплатни за всяко училище с G Suite за образованието.

Програмата на срещата е съгласувана с квалификационния курс “Дизайн и внедряване на ИКТ”, одобрен със заповед на Министъра на образованието № РД 09-2802/17.07.2017 и вписан в ИРОПК. Участниците ще получат удостоверение с един квалификационен кредит.

Срокът за регистрация за събитието е 15-и август, регистрационна форма за записване можете да откриете тук: https://goo.gl/pSb3AX

LEAVE A REPLY