Център за творческо обучение в партньорство с Община Русе има удоволствието да анонсира предстоящото информационно събитие “Дни на иновациите в образованието”, което ще се проведе на 11 април 2024 г. в Английска езикова гимназия “Гео Милев”, зала Аула, град Русе.

Събитието ще събере под един покрив представители на училищата и детските градини от регион Русе, както и експерти в областта на образователните иновации. Целта е да се предостави актуална информация за новите технологии и методики в образованието и да се подкрепи развитието на учебните заведения.

Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация. Регистрация за детски градини и Регистрация за училища.

Програмата на събитието обещава да бъде изключително наситена и вдъхновяваща, като ще включва теми, свързани с изкуствения интелект в образованието, социалното и емоционално развитие, STEAM подходи и образователна роботика. Специално внимание ще бъде отделено на модернизирането на училищната среда с минимални инвестиции и на разработването на проектно-базирано обучение.

Център за творческо обучение е водеща организация, която подпомага образователните институции с иновативни технологии и обучения, целящи усъвършенстване на учебния процес и подготовка на учителите за бъдещите предизвикателства.

“Дни на иновациите в образованието” е част от поредица събития, насочени към обогатяване на образователната общност и предоставяне на възможности за развитие и обмен на идеи. Първото издание в гр. Пловдив събра над 200 директори и учители от областта.

LEAVE A REPLY