Здравка е част от екипа на Център за творческо обучение в направление „Продажби“. Работата ѝ е насочена към партньорства и разговори с образователните организации, поели по пътя на развитието. Тя и екипът, от който е част, гледа в посока разпространяване на идеологията и мисията на Центъра и съвместната работа с училища и детски градини за качествена образователна трансформация.

Тя е лъчезарна и целеустремена, а на вас тепърва предстои да я срещате все по-често. Как тя сама определя пътя и опита си досега, прочетете в интервюто.

Представи се накратко.

Казвам се Здравка. Живея във Варна, но родом съм от град Смолян, в сърцето на Родопите.

Икономист съм по образование, но така и не открих порив да се развивам в тази посока. Имам силен интерес към образователната сфера и в момента уча магистратура „Иновации в началното образование”.

Имам разнородни интереси и хобита, обичам в свободното си време да чета и да прекарвам време със семейството и приятелите си. 

Определям се като силно организиран човек, много емоционална и отдадена към всичко, в което влагам времето и енергията си.

Какви са най-важните уроци, на които те научи животът?

Животът ми подари много уроци, най-важният от които е, че нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед. Важен е начинът, по който ще се вгледаш  в предизвикателствата в него. Много често те са подбутването, което те тласка към това да намериш себе си и да следваш мечтите си.

Какво е ключовото за добрата комуникация с клиенти?

Разбирането. Вярвам, че в основата на добрата и ползотворна комуникация е двустранното разбиране. Колкото повече се приближаваш до реалните нужди и виждания на събеседника си, толкова по-близо си до възможността да отговориш на тях с успех.

Кой от елементите на образованието е най-интригуващ за теб?

Най-силен интерес имам към изграждането и развиването на взаимоотношенията между участниците в процеса на обучението – учители, ученици, родители и всички останали подкрепящи ги колективи, особено в началния етап на образование.

Вярвам, че работата в екип е основополагаща за изграждането на успешни и резултатни решения, подкрепящи развитието и напредъка.

От какво образование имат нужда децата на новото поколение?

Образование, което се развива с темп, отговарящ на темпа на развитие на обществото. 

Образованието трябва да е основен мотиватор за децата, а не спирачка. Децата на новото поколение растат чрез преживяванията си и образованието трябва да поставя стабилни основи, които да ги подготвя да развиват ключовите си качества по начин, отговарящ на динамичния свят, в който живеем.

Сподели ни свой любим вдъхновяващ цитат или мисъл.

„Отнасяйте се към човека като към такъв, какъвто трябва да стане, за да му помогнете да бъде това, което може да бъде.” – Гьоте

Запознайте се с останалите от екипа на Центъра на https://cct.bg/about-us-new/

LEAVE A REPLY