Проект “ИИ за екологична устойчивост” на Сдружение “Център за творческо обучение” е сред победителите в тазгодишното издание на Vivacom Регионален грант. Журито отличи идеята за образователен лагер за ученици между 13 и 18 години и учители от цялата страна за екологични проекти чрез използване на изкуствения интелект (ИИ) и силата на технологиите.

С образователния лагер ще насърчим дигиталната грамотност и екологичната осведоменост сред младежите и ще демонстрираме как технологиите могат да имат положително въздействие и да служат като мощен инструмент за промяна.

На церемония в София бяха обявени финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант – най-мащабната социално отговорна инициатива, с която телекомуникационната компания подкрепя граждански организации от цялата страна. Журито на конкурса отличи 10 проекта в сферите Образование и Околна среда на 10 граждански организации, които ще получат финансиране от телекома на обща стойност 100 000 лв. 

“С вашата подкрепа 50 младежи и техните учители ще научат за възможностите на изкуствения интелект. Не просто теоретично, а в практическо търсене на решения за конкретни екологични проблеми, които ги заобикалят”, сподели Диляна Георгиева, представител на Център за творческо обучение, по време на награждаването.

След двудневен интензивен лабораторен формат, воден от екипа на Български център за нестопанско право, организациите финалисти трансформирахме идеите си в истински демонстрационни проекти – еталон за природосъобразно поведение и модерни образователни подходи за качествено учене.

 “Vivacom Регионален грант е изключително важна инициатива, която насърчава хората да участват активно в опазването на околната среда и да полагат усилия в повишаването на качеството на образованието”, сподели Йована Лукич, CSR директор на United Group.

Радостни сме, че проектното предложение на Сдружение “Център за творческо обучение” се отличи за журито като значима иновативна идея сред огромен интерес и рекорден брой кандидатури през тази година – 395 проектни предложения от 361 граждански организации от цялата страна.

Следете сайта ни, за да научавате всичко актуално за предстоящия образователен лагер.

LEAVE A REPLY