Симеон Тенев се присъединява към LEGO® Education екипа на Център за творческо обучение с усмивка и ентусиазъм! Разнообразният му опит с различни клиенти, включително в компания като Мерцедес, и упоритостта му, идваща и от планинарството, със сигурност ще донесат един нестандартен и свеж подход в екипа. Добре дошъл, Симо!

Опиши се с няколко думи. 

Аз съм Симеон, роден и израснал в София. Завършил съм Журналистика с профил Култура. Обичам да творя и пиша, като креативността е някак в кръвта ми. Занимавам се с лентова фотография от около 7 години и може би това е моята най-голяма страст. Бих се описал и като запален планинар с едно Ком-Емине зад гърба си. Но и морето… Любимо място – Варвара.  🌊

Каква ще бъде твоята роля в Център за творческо обучение? 

Ще се занимавам с консултиране на настоящи и бъдещи клиенти на LEGO® Education. Позицията ми – Бизнес развитие, е доста отговорна и ще се постарая да оправдая гласуваното ми доверие. Висшата цел е бъдещите поколения да бъдат обучени по начин, който да отговаря на бързо развиващия се свят и да им дадем достатъчно способности, за да успеят да се интегрират в него. 

На какво те научи опитът ти в Мерцедес и как мислиш, че е приложим за това, което ти предстои? 

Научи ме на това, да разбирам нуждите и интересите на клиентите на марката и да ги консултирам максимално точно и ясно. Престоят ми в Мерцедес бе полезен и с това, че успях да се срещна с различен тип хора- лесни и трудни за комуникация, като това разви у мен търпение и възможност да взимам бързи решения  в кризисни ситуации. Автомобилният бранш е място, на което можеш да научиш много за кратко време, тъй като е изключително динамичен, особено в периода след няколкото COVID вълни, които значително промениха начините за производство и доставка.

Каква е личната ти философия за живота?

Според мен животът е, за да му се наслаждаваме. Ежедневните ситуации са сцени, на които ние се учим да живеем и да вземаме решения. Живея на принципа, че нещата, които ни се случват са такива просто, защото е трябвало да са там в точно този момент. Перифразирайки филма на Стефан Командарев – “Животът е голям и спасение дебне от всякъде”. 🙂

С какво те впечатли LEGO® Education и как го виждаш в българското училище?

Впечатли ме с идеята за учене чрез игра. Винаги съм бил поддръжник на теорията, че много по-добре можеш да възприемеш и научиш нещо щом имаш физически елемент пред себе си. А LEGO® Education цели именно това, да визуализира простите букви в учебника и да развие въображението на учащите. 

Определено виждам бъдеще на LEGO® Education в българското училище, главно поради факта, че децата на 21-ви век се раждат с нови и различни интереси и начина, по който те трябва да бъдат обучавани трябва да отговаря на модерния свят. Значително по-трудно е да привлечеш вниманието на едно дете днес, за това конструкторът с обучителна цел идва на правилното място – в учебния план. 

Опиши се с песен.

Запознайте се с останалите от екипа на Центъра на https://cct.bg/about-us-new/

LEAVE A REPLY