Рози се присъединява към екипа на Центъра като “координатор проекти”.

Представи се накратко:

Обичам и търся разнообразието, уникалността и красотата на хора, места и преживявания. Бунтарският дух на 90те, през което време израснах, ме кара да не се примирявам с неработещи модели, посредственост и всякакъв род ограничения. Което, съвсем естествено, ме тласна към действия в сферата на образованието. Като любител-градинар знам, че всички части на едно растение са важни, но когато коренът боледува и не снабдява растението с необходимите му ресурси за неговото пълноценно развитие, е по-добре да се изтръгне и да се даде шанс на нещо ново, различно и по-добро да покълне и разцъфне.

Каква ще бъде твоята роля в “Център за творческо обучение”?

Като координатор проекти осъществявам връзката между бизнес дейностите на “Център за творческо обучение “ и проектите на организацията с нестопанска цел  “Сдружение Център за творческо обучение”. Така, социално-ориентираните проекти намират практическо приложение през основните дейности на центъра, а продуктите и услугите получават добавена стойност и се обогатяват от международния опит.  Освен, че следя за гладкото протичане на всички процеси, свързани с подготовката, проследяването и отчитането на проектите, настройвам антени за нови проекти, програми и партньорства.

Защо избра да станеш част от екипа на организацията? Кое е нещото, което те привлече най-много? 

„Център за творческо обучение“ ме привлече с визията и ентусиазма си да твори промяна, а откакто се присъединих към екипа, съм впечатлена и от професионализма, с който се подхожда. Не вярвам в завладяването на Земята от роботи и в тоталното технологизиране на живота, а в интелигентността новите технологии да се използват умерено и целенасочено за придобиване и развиване на конкретни умения и знания,които да помогнат за реализирането на пълния потенциал на хората. Което се припокрива и с мисията на Центъра. Освен това, съм супер фен на LEGO още от дете и когато видях, че „Център за творческо обучение“ е официален партньор на датската компания и предлага образователните й продукти, си казах, че това е моето място.

Как за теб изглежда училището на бъдещето?

Училището на бъдещето е пряко и неразривно свързано с реалния живот. То не е ръбеста и бездушна сграда, сегментирано предметно знание и натоварена програма. Училището на бъдещето е процес на съпреживяване, откриване, осмисляне, създаване и споделяне, през който децата преминават с подкрепата на доказани в областта си специалисти, и с цялото необходимо разнообразие от места, инструменти и похвати. Училището на бъдещето е място, където не оценките и дипломата са целта, а отговорът на въпроса „С какво съм ценен и уникален“. И където долният цитат виси на централно място.

Сподели ни свой любим вдъхновяващ цитат или мисъл:

„Да живееш е да изразяваш себе си свободно чрез съзидание. Всички сме съ-творители и съ-трудници, а не конкуренти.”

Формулирано е така от Брус Лий, но всеки по пътя на самопознанието достига до същия извод. 

LEAVE A REPLY