Включваме се в динамичното начало на учебната година с обновленията на Google Workspace, свързани с образованието, от септември 2022 г. Ето какви са новите и подобрените функционалности:

1. Google Hangouts ще бъде напълно интегриран в Google Chat от 1 ноември 2022 г.

През февруари екипът на Google обяви, че всички домейни ще бъдат надстроени до „Предпочитан чат“ и Google Hangouts ще започне да пренасочва към Google Чат. Оттогава мобилното приложение Hangouts, разширението Hangouts за Chrome и Hangouts в Gmail в мрежата пренасочват към Chat.

Като последна стъпка в миграцията, започвайки от 1 ноември 2022 г., Google Hangouts в мрежата ще пренасочва към Google Chat в мрежата и Hangouts вече няма да бъде достъпен. Администраторите ще получат имейл с повече информация за тази промяна. 

Надстройването на Google Hangouts до Google Chat дава на потребителите едно решение за съобщения и по-добра интеграция в Google Workspace. Освен това потребителите могат да се възползват от добри функции като:

  • По-добро редактиране на текст
  • Тагване на хора и споменаване с “@”
  • Търсене и споделяне на GIF файлове и използване на емоджи реакции
  • Безпроблемна интеграция с Gmail, заедно с други важни приложения
  • Пространства, специални места за организиране на хора, теми и проекти в Google Workspace

2. Вече се изисква разрешение за уведомявания за устройства с Android 13

При надграждане до най-новата версия на платформата – Android 13, ще трябва изрично да приемете разрешения за известяване, за да получавате известия от Google Chat.

3. Поддържайте контактите актуални с по-малко кликове

Вече можете да редактирате нечия информация за контакт от неговата информационна карта в приложения като Gmail, Calendar, Voice и Docs на вашето устройство с Android. След като щракнете върху бутона за редактиране, ще бъдете подканени да направите актуализации в приложението Контакти.

Също така, докато използвате приложението Gmail на устройства с Android, вече можете да видите подробности за човек, като неговия телефонен номер или имейл адрес, като докоснете името или аватара му, когато пишете имейл.

4. Подобряване на работата с Google Workspace чрез разрешаване на режим с два прозореца за вашите файлове

Придобийте по-добра представа за вашите файлове, като отворите два прозореца един до друг.

5. Представяне на нова функция за интервали в Google Сайтове

Вече можете да използвате разделители, за да добавите празно пространство към вашите сайтове на определени места.

Тази функция осигурява повече гъвкавост, особено при проектиране на вертикално оформление и като цяло прави дизайна на шаблони и уеб страници много по-лесен.

6. Изглед с двоен панел в Google Keep

Това ви позволява да разглеждате бележките на Keep от лявата страна на екрана, докато редактирате съдържание от дясната страна на екрана.

Новостите за месец август прочетете тук. 
Следете новостите за Google Workspace всеки месец тук и на Фейсбук страницата ни.

 

 

LEAVE A REPLY