Екипът на Google обяви седем нови функции този октомври, пригодени да подобрят ефективността и рационализират задачите, които могат да бъдат чудесен инструмент за преподавателите. Тези нововъведения имат за цел да опростят планирането, да подобрят функционалността за търсене, да ускорят създаването на съдържание, да подкрепят работата в екип, да подобрят видео срещите и да увеличат отговорите на съобщенията. Нека се задълбочим в тези функции:

Подобрено планиране на срещи в Google Календар:

Google Calendar вече позволява персонализирани интервали за срещи от пет до четиринадесет минути, (функция, която преди беше ограничена до 15-минутни интервали) заедно с лична страница за резервации за рационализирано планиране на срещи.

Изборът за показване или скриване на графика на срещата в изгледа на уеб базирания календар.

Как да използваме функцията в училище: Тази актуализация на функцията улеснява ефективното управление на времето и позволява на учители и ученици да резервират срещи директно в Google Календар.

Подобрени резултати от търсенето в Google Chat:

Усъвършенстваната функционалност за търсене в Google Chat използва машинно обучение, за да предостави по-точни и персонализирани резултати от търсенето въз основа на скорошни разговори в директни съобщения и пространства.

Резултатите от търсенето първоначално ще бъдат организирани въз основа на уместност, но имате избор да промените сортирането, за да показвате резултатите според най-новите, като изберете опциите за сортиране. Ако премахнете отметката от квадратчето „Само разговори, в които участвате“ в горната част на страницата с резултати, ще видите всички резултати от пространства, в които не сте ангажирани в момента, но имате възможност да се присъедините. Тези пространства са достъпни за присъединяване директно от страницата с резултати от търсенето.

Технологични спецификации: Използвайки модели за машинно обучение, търсенето в Google Chat е усъвършенствано, за да предлага по-точни и персонализирани предложения за търсене. Търсенето вече включва скорошни чат разговори в директни съобщения и пространства, като гарантира по-подходящи резултати. Чрез тази функция може да търсите по име на урок или предмет нужната ви информация с по-точни резултати.

Бързо създаване на съдържание в Google Документи:

Google Docs въвежда нови бутони за бързо вмъкване на градивни елементи, като бележки от срещи и чернови на имейл, директно в документи.

Редът от бутони ще се вижда само в горната част на наскоро генерирани или свободни Google Документи, което показва, че тези избори няма да присъстват в документи, съдържащи вече съществуващо съдържание. Избирането на функцията „@ Още“ ще покаже меню, позволяващо достъп за търсене на функции на Документи и използване на възможностите на Smart Canvas.

Технологични спецификации: Тази функция ускорява създаването на съдържание, като позволява на преподавателите да вмъкват предварително дефинирани структури директно в своите документи.

Опростено разглеждане на активността в Google Диск:

Нов изглед в Google Диск консолидира чакащи заявки за достъп, скорошни коментари и одобрения на файлове в една лесно достъпна самостоятелна страница, налична в левия панел за навигация в Диск.

Технологични спецификации: Преподавателите могат ефективно да наблюдават и отговарят на скорошна дейност в рамките на своя Диск, опростявайки управлението на заявки и коментари.

Реакции на коментари в Google Таблици:

Подобно на Google Docs, Google Sheets вече поддържа емоджи реакции в коментари, насърчавайки сътрудничеството и бързото споделяне на обратна връзка между преподаватели и ученици.

Технологични спецификации: Преподавателите могат креативно да изразяват мненията си относно съдържанието на електронните таблици, като насърчават сътрудничеството и комуникацията в споделени електронни таблици.

Подобрена видео резолюция в Google Meet:

Google Meet вече поддържа Full HD (1080p) за групови срещи (трима или повече участници), осигурявайки висококачествени видео взаимодействия, като предоставя по-ясни и по-подробни дискусии по време на дистанционни сесии за преподаване или съвместни срещи.

Технологични спецификации: Тази подобрена видео разделителна способност е достъпна, при условие че използваните устройства притежават достатъчна процесорна мощност и съвместима 1080p камера. 

*По подразбиране функцията за резолюция 1080p е деактивирана. Потребителите, оборудвани с 1080p камери, ще получат подкана да активират по-високата резолюция, преди да се присъединят към среща, или могат да управляват тази опция чрез менюто с настройки, като я включват или изключват, ако е необходимо.

Разширени интелигентни отговори в Google Chat:

Интелигентните отговори, задвижвани от изкуствен интелект, вече са налични в групови съобщения и пространства за чат в мрежата, като предлагат до три различни предложения за отговор за ефективна комуникация.

Технологични спецификации: Тази функция рационализира комуникацията в групови дискусии и сътрудничество, като помага на преподавателите да реагират бързо и ефективно на съобщенията. 

Smart Reply използва усъвършенствани алгоритми за машинно обучение, за да идентифицира съобщения, които е вероятно да изискват отговори, и впоследствие предлага до три различни предложени отговора въз основа на този анализ.

С две думи, тези нови функции на Google Workspace са като да имате полезен асистент, специално пригоден за вас. Google предлага куп страхотни инструменти, от по-добър график в Google Календар до по-гладки чатове в Google Chat и по-динамични срещи в Google Meet. Актуализациите са тук, за да ви помогнат да създадете по-ангажиращо и ефективно дигитално пространство, давайки ви възможност да направите преподаването и ученето лесно.

Новостите за месец септември прочетете тук.
Следете новостите за Google Workspace всеки месец тук и на Фейсбук страницата ни.

 

LEAVE A REPLY