Екипът на Google се стреми непрестанно да обновява функционалностите спрямо обратната връзка на потребителите си. Всеки месец ще имате възможност да научите повече за най-новите обновления на Google Workspace за образованието в блога ни Classroomtech! Ето какви са новостите за месец юни:

Подобрение при премахване на участници от разговори в Google Meet*

Актуализираме премахването на участници от среща в Google Meet. Сега, когато домакин или ко-домакин премахне участник от разговор, му се предлагат допълнителни действия. По-конкретно, той може да избере от следните опции:

  • Премахни потребителя от обаждането
  • Попълни доклад за злоупотреба
  • Не позволявай на потребителя да влезе отново в срещата

„Картина в картина” и няколко закачвания налични за Google Meet в Chrome*

Внасяме „картина в картина” в Google Meet в браузърите Chrome в мрежата. Ще можете да видите до четири участници едновременно в плаващ прозорец върху други приложения. Също така ще може и да закачате (pin) повече от един участник в срещата.

Маркирайте важните си задачи със звезда в Google Tasks

В Google Tasks вече можете да маркирате важни задачи със звезда. Това е функционалност, която вече е налична в Drive. Освен това ще можете да преглеждате или сортирате елементите, които сте отбелязали със звезда от различни списъци със задачи, в отделен изглед.

Подобрени известия по имейл за покани в Google Календар

Google обновява облика на имейлите, изпратени от Google Календар. Като прави ключовите подробности за събитието по-достъпни и полезни, тази актуализация ви позволява бързо да намерите и да предприемете действия спрямо най-важната информация за дадено събитие.

Отпечатайте своя списък със задачи (Tasks)

Вече можете да отпечатвате лични списъци със задачи и пространства за чат в мрежата. Надяваме се, че това ще ви улесни да проследявате възложените задачи или да планирате с писалка и хартия, ако това е вашето предпочитание.

 

Без ехо в Google Meet

В допълнение към филтрирането на фонови шумове като писане на клавиатура, Google Meet вече ще премахва ехтенето от звука, записан от вашия микрофон. Де-реверберацията автоматично ще филтрира ехото, създадено от пространства с твърди повърхности, като мазе или кухня, като помага да се осигури оптимално качество на звука. Тази функция е достъпна за всички потребители.

*Пускането на обновленията зависи изцяло от екипа на Google. Възможно е забавяне от тяхна страна.

LEAVE A REPLY