Срещата на общността от Google референтни училища ще се състои в Габрово на 25 и 26 април 2024 година. Събитието събира близо 20 училища от различни градове и населени места в България, които са ангажирани с иновации и подобряване на образователния процес чрез внедряването на иновативни технологии.

Google референтните училища са водещи в образователния сектор, използващи активно инструментите на Google for Education. Програмата в България включва 16 училища, които демонстрират висок стандарт на иновации в образованието и ефективно използване на технологиите.

Срещата в Габрово е част от програмата Google Reference School (GRS), която отличава и подкрепя училища, активно използващи инструментите на Google for Education. Училищата, участващи в програмата, получават официално признание от Google за своите иновации и добри практики.

Мария Стоянова, учител в ПМГ „Яне Сандански” в Гоце Делчев, споделя:

“За учителите в нашата професия следващото стъпало, за да не спираме да учим, е да бъдем Google трейнъри. Това е мотивиращо и дава нови възможности както за учителите, така и за учениците.”

Предимствата на програмата включват достъп до нови възможности, споделяне на опит и обучение за учители и ученици. GRS училищата също така могат да бъдат поканени да участват в различни образователни и технологични инициативи, предоставяни от Google.

Срещата в Габрово е възможност за обмен на успешни практики и иновации, като същевременно предоставя важна възможност за обучение и развитие на уменията в областта на технологиите за учители и ученици.

Събитието ще се проведе в историческата сграда на Националната Априловска гимназия, която е основана през 1835 година като първото светско училище в България и оттогава без прекъсване обучава ученици. Днес това е едно от най-модерните училища в страната.

LEAVE A REPLY