Започна второто издание на конкурса “Добрите практики на фокус”.

Инициативата на фондация “Заедно в час” и образователния сайт prepodavame.bg събира, описва и популяризира добри практики от класните стаи в цялата страна. 

Крайният срок на кандидатстване е 15 февруари 2023 година. Учителите могат да споделят успешни примери и иновации от своята работа в три категории:

  • Благосъстояние на учениците;
  • Отговорност и принос на учениците;
  • Академичен напредък на учениците.

Участие могат да вземат учители, директори, образователни експерти, училища и други педагогически специалисти от всяко училище в България или неделно училище в чужбина. 

Всеки може сам да сподели своята добра практика или да бъде номиниран от негов колега, ментор, наставник, директор или познат. Кандидатурата може да бъде от индивидуален участник или от цял екип. 

Жури ще оцени и отличи най-добрите практики в трите категории. Ще се проведе и гласуване за награди на публиката. 

Специална награда

Център за творческо обучение се включва като партньор в конкурса. Екипът на Центъра ще отличи със Специална награда добра практика с фокус STEM или социално-емоционално учене. Предметната награда е Chromebook устройство, предоставено от Центъра с любезното съдействие на Acer for education.

А петима ще получат LEGO® Education Personal Learning kit, участие в обучителна програма “STEM, роботика и програмиране” и разработени на български език уроци от LEGO® Education, осигурени от Център за творческо обучение.

“С удоволствие заставаме зад инициативата, защото сме убедени, че споделянето на добрите примери от класната може да бъде заразително. От дълги години работим с училища от цялата страна, различни по размер и вид. И опитът ни показва, че във всички тях устойчива трансформация на образователния процес е възможна, когато учителите са убедени в смисъла на промяната и са нейни проводници ежедневно чрез работата си”, сподели Александър Ангелов, управител на Центъра.

Запознайте се с подробната информация и примерните практики по трите категории на сайта на инициативата до 15 февруари. Пожелаваме успех!

LEAVE A REPLY