Децата в три детски градини в България ще се обучават пилотно по STEM и роботика

Стартира проектът FIRST® LEGO® League Discover по образователна програма, насочена към деца от 4 до 6 годишна възраст. Той се осъществява от Център за творческо обучение и всяка година темите са различни. Тази година темата на програмата e CARGO CONNECT/Транспорт и доставки”. 

В проекта участват три детски градини – ДГ 10 „Чебурашка” от София, ДГ „Детелина” от Русе и ДГ „Звездица”, също от Русе. В рамките на поредица от занимания децата ще обсъждат, проектират и изграждат тематични модели, работейки в екипи и решавайки различни предизвикателства от реалния живот, например как да се пренасят, сортират и транспортират пратки по цял свят. 

Програмата включва едно въвеждащо занимание, десет тематични работилници и финални събития, на които децата да споделят резултатите от своите преживявания. Децата работят в екипи с комплекта LEGO® Education STEAM Park, както и специални комплекти FLL Discover и допълнителни материали от Център за творческо обучение. 

Какво е FIRST® LEGO® League?

FIRST® LEGO® League е световно призната общност, създадена да вдъхновява деца и младежи от 4 до 16 години да развиват уменията си за критично мислене, кодиране и проектиране чрез забавно практическо обучение по STEM и роботика.

Целта на програмата е да разпали любопитството на децата, да подпомогне тяхното холистично развитие, уменията им за критично мислене, кодиране и проектиране чрез забавно практическо обучение по STEM и роботика. Сред целите са също: стимулиране на откривателството, приобщаването, иновациите, работата в екип и забавлението при работата с най-малките. 

Център за творческо обучение е официален партньор на LEGO® Education в България. Мисия на Центъра е подобряване на цялостната образователна среда в България чрез смислено използване на технологиите в образованието, развиване на ключови компетентности, иновативни програми за обучение на учители и младежки инициативи и проекти.

LEAVE A REPLY