Вярваме, че това е първа стъпка от дългосрочния процес за популяризирането на LEGO® Education в България

Скъпи приятели, щастливи сме да обявим, че нашият колега Димитър Дряновски е първият в България сертифициран обучител от LEGO® Education Academy (LEA)! Митко, както всички го наричаме, премина през интензивен процес на самоподготовка и тежък изпит, който доведе до този прекрасен резултат! 

Повечето от вас знаят, че в стремежа си към образователна трансформация в България станахме партньор и официален представител на LEGO® Education, а към момента Димитър Дряновски е единственият сертифициран LEGO® Education Academy обучител в България. Освен, че добре познава всеки комплект, той е на „ти“ и с основите принципи, които вече 40 години превръщат образователните решения LEGO® Education в световен феномен. 

Пътят към успешното сертифициране на Митко беше дълъг и предизвикателен, но и изключително интересен и забавен. 

LEGO® Education Academy предоставя уникално изживяване, което включва както теория и учебен материал, така и – много важно и вярно на LEGO® Education концепцията за учене – множество практически занятия в малки и по-големи групи. 

В продължение на повече от месец Митко премина през множество теоретични материали и практика, за да се превърне в най-добрия LEGO® Education обучител, който може да бъде. След като подготовката приключи, започна и най-интересното – цяла седмица практически занятия, реални приложения, разработване и провеждане на уроци и разбира се – забавление. Нещо повече, Митко имаше възможността да почерпи и сподели опит и идеи с обучители от Южна Корея, Кипър, Германия, Катар, Иран, Норвегия, Дания и Швеция. 

През месец юли стана реалност и първото обучение за учители в България по всички стандарти на LEGO® Education Academy, което носи на участниците в него международно признати LEGO® Education сертификати. 

Не пропускайте да разгледате опциите, които предлагаме като възможности за обучения, както и комплектите на LEGO Education за всеки образователен етап

Прочетете повече: през миналия месец споделихме с вас какво е „учене чрез игра“ – основата на LEGO® Education философията. Пълната статия можете да намерите тук.

Център за творческо обучение в официален партньор на LEGO® Education и предоставя цялостни решения за детски градини, училища и висши учебни заведения на територията на България.
Научете повече на https://creativekids.cct.bg/

LEAVE A REPLY