Летен лагер по програмиране и учене чрез технологични игри ще се проведе в горещия Пловдив през месеците юни и юли на 2018 г. Заниманията ще протичат на сянка в Дом на културата „Борис Христов“ от 11 до 29 юни и от 09 до 27 юли 2018 г.

Лагерът Creative Hub е подходящ за деца от 9 до 12-годишна възраст, независимо дали са начинаещи или напреднали в програмирането. Ученето чрез технологии дава възможност за индивидуални задачи и развитие, според темпото на детето, в компанията на негови връстници със сходни интереси.

Програмата е с продължителност 3 седмици с независими теми за всяка от тях. Всяко дете може да се включи за една, две или три седмици. Обучителите, пособията и пространството за детския лагер се осигуряват от организаторите MindHub и Център за творческо обучение.

Какво да очаквате?

Ако при думите „летен техно лагер за програмиране“ си представихте безизразни бледи детски лица, които пишат дяволски неразбираем код зад масивни компютри, докато надеждата ви да си намерят приятели се изпарява, налага се да ви съобщим, че бъркате.

Това, което можете да очаквате в действителност е младите ентусиасти да срещнат добри обучители и нови приятели, с които заедно да се учат на екипна работа чрез игра. Упражняването на аналитична и критична мисъл към околния свят, заедно с технологиите в него, също прави важна част от програмата на лагера.

Инструментите, с които работим, са Scratch, Makey Makey, Dash and Dots robots, Google Expeditions, Micro bit, настолни и интерактивни игри. Ако се разровите из мрежата, за да се запознаете по-отблизо с тези продукти, може да ви се прииска и вие да се включите в легера. За родители като вас ще предоставим възможност на децата сами да ви покажат за какво става дума в края на всяка от седмичните обучителни програми.

Форма за записване в лагера https://goo.gl/PtBtyG

LEAVE A REPLY