Моля представете се!

Здравейте! Аз съм Ива Асенова, заместник-директор в 51. СУ отговарящ за внедряването на технологии – еколог по образование, бивш зоопарков служител и понастоящем човек прегърнал с 2 ръце идеята за G suite за образованието.

Към момента училището използва ли Google G suite за образованието и за какво?

Внедрихме G suite  преди 2 години и половина. В момента цялата ни административна дейност минава само през облака и всички ученици имат своите профили. Около 40 % от колегите използват Classroom и смело мога да заявя, че няма ученик, който да не е използвал приложенията на G suite като част от образователния процес.

През миналата учебна година 20 учители се сертифицираха за Google Certified Educator и очакваме още желаещи през тази учебна година. 

Училището има ли голям проект свързан с внедряването на Облак?

Внедряването на облака и използването на G suite за образованието е част от стратегията на училището. Изключително сме доволни от всичко постигнато до момента и знаем, че не трябва да се отделяме от посоката, която сме поели.

Какво Ви предизвика да се сертифицирате за Google Certified Educator?

Когато едно училище тръгва в конкретна посока на развитие, най-логичното нещо е да има поне един човек, който да е минал по този път и да помага и мотивира. Освен това идеята да си един от първите си има своя чар 🙂  

Какво мислите за материалите в обучителния център на Google?

Хората си знаят работата 🙂 

Всичко е направено толкова подредено, интуитивно и логично, че не ти остава нищо друго освен да се сертифицираш.

Как смятате, че сертифицирането ще подпомогне екипа на училището?

Докато се подготвяш в обучителния център и по време на самия изпит ти идват безкрайно много идеи за използване в твоята класна стая, както и за това да улесниш работата си и как да запалиш учениците и да направиш и техния процес на учене по-бърз и лесен. 

И нека не забравяме личните емоции – когато изкачиш един връх ставаш по-уверен и искаш още.

Какво научихте по време на изпита? 

Освен гореизброените ти става ясно, че ако пречката език бъде премахната всеки учител в България ще може да се сертифицира. 

Каква е следващата ви стъпка с Google за образованието?

В лична посока – следващата стъпка е Certified Trainer. За училището – продължаваме с вътрешни обучения, използването в класната стая, сертифицирането, а защо не и Гугъл референтно училище 🙂

Ако имате един ваучер за изпит на кого ще го дадете?

Винаги ще се намери желаещ колега 🙂

Какво ще кажете на другите директори? 

Не се бавете и започнете процеса и при Вас! Изключително полезно е, та дори и само в личен план!

Level 1 Certified Educator

 

Научете повече за програмата за професионално развитие Google Certified Educator ТУК.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY