“Здравейте,
Казвам се Димитър Дряновски, работя в Център за творческо обучение. Към момента ръководя STEM екипа и съм бранд мениджър на LEGO® Education за България. Тази зала е последният проект, по който съм правил дизайн на технологичната среда. Вероятно сте виждали и други наши проекти, като училището на бъдещето в Карнобат или STEM центърът в 51 СУ в София.

Център за творческо обучение благодари, че ни бе дадена възможност да подберем устройствата в обучителната зала (на НЦПКПС/Национален център за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти) и да предоставим напълно работещо решение.

ПРЕДИ

Три важни проблема са решени с дигиталните технологии в залата:
1/ Презентираната от лектора информация се визуализира чрез два проектора и насрещен екран (за обучителя). Така се постига максимална видимост, и говорещият вижда съдържанието пред себе си. Това решение е изключително ефективно, а също така и евтино.
2/ Връзката между всички устройства и екраните е безжична и всеки компютър може да си сподели образа отпред, без да е нужен софтуер. Решението е разработено от Google, а Център за творческо обучение е експерт в технологиите предлагани от тях.
3/ Всички лаптопи имат екран реагиращ на допир за по-лесна употреба, удароустойчиви са и батерията им издържа цял ден, за да не се налага прекъсване на воденото обучение в търсене на контакти и устройства с останал заряд.

СЛЕД

Пожелаваме успех на Националния център за повишаване квалификацията на педагогическите специалистии и оставаме на Ваше разположение. Колегите ни са предоставили и обучение на екипа и се надяваме подобни проекти да станат новия стандарт за учебна среда!”

Център за творческо обучение направи специален подарък на г-н Димитър Асенов, директор на Националния център – устройство за зареждане на смартфони Pokit. Български продукт разработен от нас, с който обучаващите се ще могат да зареждат смартфоните си.

В своята фейсбук страница на “Район Банкя Столична Община” написаха относно събитието:

“На 14 февруари заместник-министърът по образованието Таня Михайлова, председателят на синдиката на българските учители Янка Такева, директори на дирекции в министерството на образованието посетиха НЦПКПС/Национален център за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти/ с директор Димитър Асенов. В деня, в който отдавахме почит на виното и любовта, имаше и един трети празник с общославянско значение – успението на свети Кирил Философ. В този контекст денят бе особено подходящ Таня Михайлова и Янка Такева да връчат удостоверенията за успешно завършен курс на директори от цялата страна в присъствието на заместник-кмета по културата на Банкя Пламен Симеонов.

Това се случи в наскоро обновения образователен център, оборудван с безжична интерактивна техника – внедрен от Центъра за творческо обучение, който за първи път в страната в извънучилищна среда реализира проект с такъв мащаб – два проектора и насрещен за обучителя. Всеки един отделен компютър на обучаващите се би могъл да визуализира това, което е на екрана му върху проектора на обучителя. Стената е боядисана с „вълшебна боя” и върху нея може да се пише с маркер като върху черна дъска. Батериите на лаптопите издържат 9 часа.

В тази свръхсъвременна зала прозвучаха вдъхновяващи думи от Таня Михайлова и от Янка Такева към директорите, които ще ги пренесат до всяка точка на България. Във връзка с подготовката на преподаватели за нуждите на съвременното българско образование, Таня Михайлова използва хубавата метафора, че когато трябва да правиш кораб, ти трябва не просто да събираш екипаж, а да накараш хората да мечтаят за безкрая на морето.
И Таня Михайлова, и Янка Такева подчертаха доброто взаимодействие с район „Банкя” и изказаха своите благодарности към районното ръководство. Пламен Симеонов подари на гостите книга за историята и настоящето на Банкя.”

LEAVE A REPLY