В началото на юни, в парк НДК, Кино Кабана, сдружение “Обществен компас” организира вдъхновяващо събитие в рамките на проекта “От теб зависи!”. 

Проектът, финансиран от Министерството на младежта и спорта, събра младежи и граждани, за да се запознаят с екологичните практики и да се забавляват под открито небе.

Събитието започна с концерт на талантливите изпълнители от Voice Academy и ANABEL, които плениха публиката със своите ангелски гласове и акустични изпълнения. Вечерта продължи с изпълненията на Мила Робърт и групата “Последно повикване”, които донесоха още повече енергия и настроение.

Посетителите имаха възможност да участват в разнообразни работилници, насочени към устойчив начин на живот. В ателието “Дом без пластмаса” участниците създаваха изкуство от отпадъчни материали, докато в “Дом на семената” се учеха как могат да си засадят чери домати и рукола през цялата година. Специално ателие за компостиране демонстрираше как лесно можем да превръщаме органичните отпадъци в полезна тор за градините си. За велосипедистите беше осигурен специален пункт за безплатна поправка и обслужване, където те можеха да получат съвети за поддръжка на своите колела.

Проектът “От теб зависи!” има за цел да ангажира младите хора на възраст между 15 и 29 години в опазването на околната среда и насърчава осъзнатост и активност чрез петте принципа за устойчив начин на живот: Откажи, Намали, Използвай отново, Поправи и Рециклирай.

Нашите посланици Мария Жекова, Лили Гелева и Анна Симова, застанаха зад каузата ни, за да достигнем до повече хора и да посеем зеленото зрънце в съзнанието им, като обърнаха внимание на важни теми като пластмасата и бутилките, за това колко е важно природосъобразното / сезонното хранене и за поемането на отговорност към нас самите и средата ни като цяло. 

Присъединете се към нас и станете част от промяната за по-зелено бъдеще!

LEAVE A REPLY