Елисавета Якимова

Управител на Център за творческо обучение

Елисавета Якимова е понастоящем управител на Център за творческо обучение. Тя е основател на клона на Център за творческо обучение в гр. Варна и негов мениджър. Ели участва в координирането на международни сътрудничества, свързани с нови продукти и услуги, както и в разработването на материали и концепции като Креативна класна стая. Ели се присъединява към екипа на Центъра в началото на 2013 г. и води технологични обучения за учители от цяла България като „Дизайн и внедрявaне на ИКТ“, „PREZI – създаване на мултимедийни презентации“, „Как да обучаваме с интерактивна дъска“, „Свързани класни стаи“ и други. Завършила е Рекламен мениджмънт в Нов Български Университет, гр. София и е Google for Education Certified Trainer.

Елисавета Якимова още е бивша пианистка с много награди, моторист и любител на екстремните спортове.

Станислава Долапчиева

Ръководител на звено „Облачни услуги и обучения за учители“

Станислава Долапчиева е ръководител на звено „Облачни услуги и обучения за учители“, координатор и обучител в Център за творческо обучение. Станислава е експерт в поддръжката на базата данни, участва в дейностите по проектите на Центъра, при организацията на семинари и събития и провежда обучения на тема “Как да обучаваме с интерактивна дъска” и “Създаване на мултимедийни презентации”, Инструменти за привлекателно образование. Става част от екипа на Център за творческо обучение след завършена практика по проекта на  МОН Студентски практики. Станислава е сертифициран обучител на Майкрософт, Microsoft Certified Educator и е сертифицирана да внедрява Андроид таблети в образователни организации и институции.

Станислава е завършила Бизнес администрация в УНСС и следва „Управленски информационни системи“ в СУ “Св. Климент Охридски”. Обича да готви и да кара колело.                                                                                                                                                                                                                             

Благовест Папагалски

Ръководител на звено „Образователни технологии“

Благовест Папагалски е ръководител на звено „Образователни технологии“ и е технологичен експерт в Център за творческо обучение. Благовест провежда технологични обучения, информационни семинари и събития. Негова отговорност е бизнес развитието на ЦТО що се отнася до модерните технологии и тяхното внедряване, което включва проучване на нови образователни решения и продукти като например Вълшебната боя на Creo,Транспортни решения за съхраняване на таблети и проекта Креативна класна стая. Благовест е участвал в 9 Academy за млади предприемачи заедно с 50 души от цялата страна, горещо се вълнува от събития и проекти от технологичен характер като ICT 2015, Португалия – проект за развитие и подпомагане на млади ИКТ специалисти. Благовест е също така Google for Education Certified Trainer.

Благовест става част от екипа на Център за творческо обучение през 2013 г. след стажантска практика, част от програмата на средното му образование по специалност „Компютърни техники и технологии“ в СПГЕ „Джон Атанасов“, гр. София. Често се шегува за фамилията си, почитател е на здравословното хранене и бягството в природата.

                  

Александър Ангелов

Съдружник и ръководител звено „Детски и младежки програми“

Александър Ангелов е съучредител на Центъра за творческо обучение и негов управител до септември 2016 г. Към момента Александър е ръководител на звено „Детски и младежки програми“, посетил е повече от 700 училища и детски градини в България и повече от 100 училища и детски градини в Европа и по света. В периода 2013 – 2015 г. е посланик на проекта SCIENTIX за България, участник в десетки проекти и инициативи на европейско и национално равнище. Той е сред редовните български представители на конференцията BETT, която е най-голямото изложение за образователни технологии в света с лектори от ранга на Сър Кен Робинсън, Сугата Митра и други визионери в образованието, чиито съвети, практики и технологии Центърът постепенно въвежда на българска почва. Александър притежава сертификати Google Qualified Individual, Google Certified Educator Level 1 и Microsoft Certified Educator.

Завършил е Технически Университет, гр. София, специалност Индустриален мениджмънт, има магистратура по Стопанско управление и вярва, че работи по специалността си. Александър също е горд баща, пише разкази и е заклет фен е на група Остава.

Гергана Райжекова

Координатор на космическия лагер Space Camp

Гергана Райжекова е част от звено „Детски и младежки програми“, координатор на програмата Space Camp Turkey. Нейна отговорност е контрола по качеството в Център за творческо обучение. Гергана помага в организирането на събития, поддържа facebook и блога на ЦТО classroomtech.bg. Тя e сред делегатите на 5-тия Световен Младежки Конгрес в гр. Истанбул, Турция в качеството си на млад преподавател заедно с 1000 младежи от цял свят и над 200 млади преподаватели, участник-презентатор в 9-ти Фестивал на Българското образование. Гергана има 8-годишен стаж в неформалното образование и е сред учениците на проф. д-р Георги Лозанов, занимавала се  професионално с метода сугестопедия в продължение на 4 години. В „TEБ.Е.ШИР –  проект за средата  на  израстване“, който изследва средата на преподаване и нейното въздействие,  нейните стаи са централни експонати в изложбата.

Гергана Райжекова е изследовател на алтернативната музикална сцена в България и докторант. Тя е още модел, барабанист и отговорен редактор в КлинКлин.     

LEAVE A REPLY