Броени дни преди началото на новата учебна година от Google Workspace за образованието пуснаха няколко актуализации в полза на учителите и учениците. За нашия блог е традиция всеки месец да се потапяме в света на иновациите, ето и последните от Google Workspace за образованието: 

Достъп до повече информация относно ангажираността на учениците. 

Благодарение на тази нова функция можете да виждате колко активно работят Вашите ученици с прикачените файлове към заданията им в Google Classroom. Това позволява да разберете броя на участниците в класната стая, които имат активност в документите, без да е необходимо да проверявате файловете на всеки един от тях поотделно. По този начин, своевременно бихте могли да изпращате напомняне на учениците за изпълнение на задачите им.

Безопасност на още по-високо ниво в Google Chat

Последната актуализация в чат пространството, позволява на администраторите да ограничават възможността на потребителите да добавят или премахват участници в общата комуникация. Така учителят има по-голям контрол срещу евентуални неправомерни действия от страна на някои ученици. 

Автоматично прехвърляне на данните от Google Forms в Google Таблици

Необходимо е само натискане на един бутон и цялата събрана информация от Вашия формуляр ще се прехвърли в таблица, която придава на данните по-ясен формат и структура. Функция, която може да Ви помогне при анализ на резултатите от проведен тест.

 

Следете всеки месец новостите, които предлагат платформите на Google тук и на нашата Фейсбук страница.

LEAVE A REPLY