Инструменти2016-12-23T16:10:27+00:00

Сайтове и платформи

GeoGuessr и Geosettr

GeoGuessr и Geosettr са инструменти, подходящи за учебните часове по история, география, чужди езици и други предмети. Учителят може да създаде и свой тест с 5 обекта от целия свят, стига те да са налични в Google Maps или Google Earth.

GoLab

GoLab e голям международен проект за споделяне на безплатни on-line лаборатории. Чрез търсене могат да се намерят виртуални лаборатории по физика, химия, биология и много други науки!

Kahoot

Kahoot е безплатна платформа за създаване на забавни тестове за деца и ученици. Може да се използва с всякакви устройства – в класната стая и извън нея.

Scientix

Scientix е най-голямото безплатно хранилище за добри практики и урочни планове в Европа. Налични са хиляди ресурси на различни езици, включително български, най-вече в областта на природните науки.

Prezi

Prezi (Прези) е интернет платформа с безплатна регистрация за учители. Прези позволява бързо да се създават и споделят презентации с много мултимедия! Център за творческо обучение предлага и обучения за PREZI.

Специализиран софтуер

Algodoo

Algodoo е безплатен софтуер, позволяващ създаването на много ситуации и експерименти най-вече по физика и човекът и природата. Шведски, на английски език.

Lab Camera

Lab Camera е софтуер, който превръща камерата на компютъра в мощен инструмент за часовете по природни науки. Предлага се в България от Центъра за творческо обучение.

Матек

Матек е софтуер, в помощ на учителя по математика. Подходящ е за съдържанието по алгебра до 8 клас, като работи изцяло на български език.

Netsupport School

Софтуерът позволява управление на до 40 устройства (за ученици) от един учителски компютър. Устройствата могат да бъдат с различни операционни системи.

Open-Sankore

Open Sankore е безплатна програма за управление на интерактивни бели дъски, съвместима с всички марки и модели. Изцяло на български език!

Физика

Физика е софтуер, чрез който интерактивно могат да се пресъздават задачи свързани с механика, кинематика и движение. Изцяло на български език!

Устройства

Чувствителни на допир екрани

Чувствителните на допир екрани са важен елемент от компютрите за ученици и дават много възможности на учителите.

Compute stick

Compute-stick подобните устройства са интересна алтернатива на стационарните компютри в компютърните кабинети в училище.

Устройствата за зареждане и съхраняване на лаптопи и таблети

Устройствата за зареждане и съхраняване на лаптопи и таблети са необходими за управление на по-голямо количество устройства.

Антени

Антените са един от начините за създаване на обща общо покритие в сградата на цялото училище. Инсталират се лесно и се използва само един рутер.

Интерактивни дъски

Интерактивните дъски претърпяха много трансформации, в момента са един от популярните инструменти, като Центъра за творческо обучение провежда обучения за учители.

Makey Makey

Makey Makey е устройство, което може да се използва в редица учебни часове, като развива творчеството и уменията за конструиране.

(Visited 739 times, 1 visits today)

Pin It on Pinterest

Share This