Център за творческо обучение проведе работна среща с арх. Лий Сколник от американското студио LHSA+DP , по проект на Фондация “Америка за България” за преобразяването на детската травматология в Пирогов.

Нюйоркският архитект Лий Сколник, който стои зад дизайна на образователния център Музейко , посети отново София в средата на месец февруари 2017-а за старта на новия проект, наречен „Малките герои“.

Центърът за творческо обучение предоставя експертна помощ за инженеринга и оборудването на средата за възстановяване и забавление на най-младите пациенти по време на престоя им в болницата.

Арх. Сколник и неговият български колега Николай Трайков посетиха Центъра, където заедно с наш екип, специализиран в образователните технологии и интериорния дизайн, поставиха начало и на съвместната ни работа по този проект.

Лий Сколник създава своето студио Lee H. Skolnick Architecture + Design Partnership Team (LHSA+DP) през 1980 г. Към днешна дата то е базирано в Манхатън и обединява екип от 30 професионалисти. За себе си казват, че са изследователи и разказвачи на истории. Чрез проектите си се стремят да създават среда която сближава и хората и ги свързва по-добре със собствената им културна общност. Според арх. Сколник това е ролята на дизайна в цялата му история, а той и колегите му в LHSA+DP се стремят да добавят към нея няколко нови глави.

Работата на студиото по Музейко в София беше отличена с първо място на Националния конкурс Сграда на годината през 2016-а. В същата година LHSA+DP получи награда и за изпълнението на интериора в Музея на морските фарове в Статън Айлънд – един от административните райони на Ню Йорк.

Предвид богатата история на LHSA+DP в областта на съвременния образователен пространствен дизайн чакаме с нетърпение да споделим с вас резултатите от съвместната ни работа в Пирогов.

Получихме и комплимент за цветовете на нашия офис.

LEAVE A REPLY